Durant z drugega planeta

Foto: Reuters Američan Kevin Durant je pokazal, zakaj je bil v rednem delu lanske sezone lige
Prvi nedeljski junak svetovnega prvenstva v Turčiji je zagotovo Američan Kevin Durant. Čas je torej za številne analize. Kdo je najbolj navdušil, kdo razočaral? O najboljših navijačih ni dvoma.
Oglej si celoten članek
Slovenci pred vsemi
Če domače pustimo ob strani, so na SP najbolj navdušili slovenski navijači. V prvem delu se jih je zbralo okrog 4.500, v drugem so jih turški organizatorji močno pogrešali.

1. Najboljši igralec
Brez dvoma Američan Kevin Durant. Ta 206 centimetrov visoki krilni košarkar je bil v Turčiji neustavljiv. Ima vse – prodor, met z razdalje, dober pregled nad igro. V polfinalu je "sam" premagal Litvo, nasul ji je 38 točk in imel devet skokov.

2. Največje razočaranje
Zavoljo odlične sezone v Evroligi gre "naslov" v roke Avstralcu Aleksu Mariću. Center, ki je tako blestel pri beograjskem Partizanu, je bil v Turčiji neprepoznaven in ni upravičil slovesa najboljšega evropskega centra zadnje sezone.

3. Največje odkritje
Kandidatov je bilo kar nekaj, a 22-letni Srb Marko Kešelj (več kot 11 točk na tekmo) prekaša vse. Na prvem velikem tekmovanju je zablestel, najbolj pa navdušil proti Španiji in Turčiji. V novi sezoni bodite pozorni nanj, igral bo pri Olympiacosu. Hvali ga legendarni Vlade Divac, pravi, da mali ima "jajca". Nedvomno nosilec Srbije v letih, ki prihajajo.

V veliki galeriji poglejte, kako je Durant ZDA popeljal na streho sveta.

4. Najboljši trener
Naslov si zasluži Bogdan Boša Tanjević, ki je glavni krivec za evforijo v Turčiji. Vsi ga izjemno spoštujejo, ne gre pa pozabiti, da ob parketu Boša bije še eno bitko, tisto življenjsko. Ima namreč raka, ki pa ga premaguje z neverjetnim optimizmom. Ob dopoldnevih je hodil na terapije, zvečer pa premagoval tekmece. Turke bo vodil tudi na EP v Litvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.