Šport
33 ogledov

Durant z drugega planeta

Američan Kevin Durant je pokazal, zakaj je bil v rednem delu lanske sezone lige Reuters
Prvi nedeljski junak svetovnega prvenstva v Turčiji je zagotovo Američan Kevin Durant. Čas je torej za številne analize. Kdo je najbolj navdušil, kdo razočaral? O najboljših navijačih ni dvoma.
Slovenci pred vsemi
Če domače pustimo ob strani, so na SP najbolj navdušili slovenski navijači. V prvem delu se jih je zbralo okrog 4.500, v drugem so jih turški organizatorji močno pogrešali.

1. Najboljši igralec
Brez dvoma Američan Kevin Durant. Ta 206 centimetrov visoki krilni košarkar je bil v Turčiji neustavljiv. Ima vse – prodor, met z razdalje, dober pregled nad igro. V polfinalu je "sam" premagal Litvo, nasul ji je 38 točk in imel devet skokov.

2. Največje razočaranje
Zavoljo odlične sezone v Evroligi gre "naslov" v roke Avstralcu Aleksu Mariću. Center, ki je tako blestel pri beograjskem Partizanu, je bil v Turčiji neprepoznaven in ni upravičil slovesa najboljšega evropskega centra zadnje sezone.

3. Največje odkritje
Kandidatov je bilo kar nekaj, a 22-letni Srb Marko Kešelj (več kot 11 točk na tekmo) prekaša vse. Na prvem velikem tekmovanju je zablestel, najbolj pa navdušil proti Španiji in Turčiji. V novi sezoni bodite pozorni nanj, igral bo pri Olympiacosu. Hvali ga legendarni Vlade Divac, pravi, da mali ima "jajca". Nedvomno nosilec Srbije v letih, ki prihajajo.

V veliki galeriji poglejte, kako je Durant ZDA popeljal na streho sveta.

4. Najboljši trener
Naslov si zasluži Bogdan Boša Tanjević, ki je glavni krivec za evforijo v Turčiji. Vsi ga izjemno spoštujejo, ne gre pa pozabiti, da ob parketu Boša bije še eno bitko, tisto življenjsko. Ima namreč raka, ki pa ga premaguje z neverjetnim optimizmom. Ob dopoldnevih je hodil na terapije, zvečer pa premagoval tekmece. Turke bo vodil tudi na EP v Litvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.