Dva izjemna preobrata, Oblak zadovoljen zapustil zelenico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oblakov Atletico Madrid do prve zmage.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Atletica iz Madrida so po neodločenem izidu z Laziem pred tednom dni v italijanski prestolnici na svoji Metropolitani premagali nizozemski Feyenoord s 3:2 (2:2). Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico.

"Colchonerosi" so nesrečno odprli tekmo. V sedmi minuti so zaostajali z 0:1, potem ko je avtogol dosegel Mario Hermoso. Domači srednji napadalec Alvaro Morata je pet minut kasneje poravnal izid. Stranski sodnik je sicer dvignil zastavico za prepovedani položaj, a so bili drugačnega mnenja v sobi za VAR, pritrdil pa jim je tudi glavni sodnik, ki je ocenil, da Saul Niguez, ki se je sicer nahajal za vsemi možmi obrambe gostov, ni vplival na igro.

V 34. minuti je Slovak David Hancko Feyenoord znova popeljal v vodstvo, a so gostitelji kasneje prišli do preobrata. V četrti minuti sodnikovega podaljška v prvem polčasu je Francoz Antoine Griezmann tako najprej izenačil na 2:2, zmagoviti gol za madridsko ekipo pa je že v začetku drugega polčasa dosegel Morata (47.).

Oblak je prikazal odlično predstavo, zbral je šest obramb.

Na drugi 'popoldanski' tekmi je ukrajinski Šahtar v Antwerpnu po prvem polčasu zaostajal z 0:2, v drugem pa uprizoril prvovrsten preobrat in slavil s 3:2. Za zasedbo iz Donecka je dva gola dosegel Danilo Sikan (48., 76.), enega Jaroslav Rakitski (71.), za belgijsko pa Albanec Arbnor Muja (3.) in Michel-Ange Balikwisha (33.).

V izdihljajih tekme so imeli domači veliko priložnost za osvojitev točke, saj so imeli v sedmi minuti sodnikovega podaljška na voljo strel z bele pike, vendar je Toby Alderweireld zastreljal 11-metrovko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.