Dva obraza zmajev za poraz

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ljubljanski košarkarji so po slabem drugem polčasu izgubili na gostovanju pri Trentu. Italijani so slavili z 90:77 (13:21, 34:44, 61:59).
Oglej si celoten članek

Union Olimpija ostaja le pri eni zmagi na zadnjih devetih tekmah v EuroCupu in ligi ABA. Tokrat so morali priznati premoč italijanski ekipi, vse dlje pa so v evropskem pokalu od preboja v drugi krog tekmovanja.

Končni rezultat ni povsem realen odraz dogajanja na terenu, saj so bili Ljubljančani velik del tekme v prednosti, nekajkrat so vodili tudi s 14 točkami naskoka, vendar so ob koncu tretje četrtine in na začetku zadnje doživeli popoln strelski in obrambni mrk. Gostitelji so med 27. in 36. minuto naredili delni izid 28:6 in odločili zmagovalca.

Union Olimpija je bila še v 27. minuti v prednosti z 58:51. Vodila je vse od začetka; Trento je prvič na tekmi povedel šele v 29. minuti pri 59:58. Od tu naprej je bilo vse v znamenju Italijanov. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika (manjkala sta poškodovana Saša Zagorac in Blaž Mahkovic) so bili v zadnjih dobrih desetih minutah neprepoznavni, tako da so Italijani zlahka prišli do zmage. Drugi polčas so dobili z rezultatom 56:33, oziroma so v drugih dvajsetih minutah dosegli 22 točk več kot v prvem delu (34:44).

"Čestitke Trentu za zmago. Odigrali smo dober prvi polčas, z dobro obrambo in skokom, saj smo dobro zapirali pod košem njihov skok v napadu. V drugem polčasu nismo bili ista ekipa na igrišču. Trentu smo dovolili, da razvije svojo igro proti kateri nismo imeli možnosti za zmago. Hitro moramo pozabiti današnjo tekmo, saj nas v soboto čaka že zelo pomembna tekma Lige ABA v Stožicah. V prihodnje se moramo osredotočiti na današnjo igro iz prvega polčasa, saj smo pokazali, da znamo igrati. Košarka zahteva, da igraš štirideset minut skoncentrirano in to mora biti naš cilj v prihodnje," je po tekmi dejal Potočnik.

Ljubljančani bodo v naslednjem krogu evropskega pokala (24. 11.) gostili francoski Nanterre, še prej pa jih v ligi Aba doma čaka preizkušnja proti Mega Leksu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.