Šport > Košarka
66 ogledov

Dva obraza zmajev za poraz

košarka Olimpija Saša Despot
Ljubljanski košarkarji so po slabem drugem polčasu izgubili na gostovanju pri Trentu. Italijani so slavili z 90:77 (13:21, 34:44, 61:59).

Union Olimpija ostaja le pri eni zmagi na zadnjih devetih tekmah v EuroCupu in ligi ABA. Tokrat so morali priznati premoč italijanski ekipi, vse dlje pa so v evropskem pokalu od preboja v drugi krog tekmovanja.

Končni rezultat ni povsem realen odraz dogajanja na terenu, saj so bili Ljubljančani velik del tekme v prednosti, nekajkrat so vodili tudi s 14 točkami naskoka, vendar so ob koncu tretje četrtine in na začetku zadnje doživeli popoln strelski in obrambni mrk. Gostitelji so med 27. in 36. minuto naredili delni izid 28:6 in odločili zmagovalca.

Union Olimpija je bila še v 27. minuti v prednosti z 58:51. Vodila je vse od začetka; Trento je prvič na tekmi povedel šele v 29. minuti pri 59:58. Od tu naprej je bilo vse v znamenju Italijanov. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika (manjkala sta poškodovana Saša Zagorac in Blaž Mahkovic) so bili v zadnjih dobrih desetih minutah neprepoznavni, tako da so Italijani zlahka prišli do zmage. Drugi polčas so dobili z rezultatom 56:33, oziroma so v drugih dvajsetih minutah dosegli 22 točk več kot v prvem delu (34:44).

"Čestitke Trentu za zmago. Odigrali smo dober prvi polčas, z dobro obrambo in skokom, saj smo dobro zapirali pod košem njihov skok v napadu. V drugem polčasu nismo bili ista ekipa na igrišču. Trentu smo dovolili, da razvije svojo igro proti kateri nismo imeli možnosti za zmago. Hitro moramo pozabiti današnjo tekmo, saj nas v soboto čaka že zelo pomembna tekma Lige ABA v Stožicah. V prihodnje se moramo osredotočiti na današnjo igro iz prvega polčasa, saj smo pokazali, da znamo igrati. Košarka zahteva, da igraš štirideset minut skoncentrirano in to mora biti naš cilj v prihodnje," je po tekmi dejal Potočnik.

Ljubljančani bodo v naslednjem krogu evropskega pokala (24. 11.) gostili francoski Nanterre, še prej pa jih v ligi Aba doma čaka preizkušnja proti Mega Leksu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.