Šport > Košarka
19 ogledov

''Več bomo delali na psihologiji''

Gašper Potočnik Saša Despot
Trener Union Olimpije je po porazu proti Zadru športno čestital nasprotniku. Krka je po besedah Ivana Velića pokazala pravi karakter na poti do zmage nad ekipo MZT Skopje.

''Bila je trda in čvrsta tekma. Videli smo veliko napak na eni in na drugi strani, ampak vse je bilo v žaru borbe. Obe ekipi sta veliko energije potrošili na obrambi in skoku. Na koncu moramo čestitati Zadru za zasluženo zmago. Bili so boljši nasprotnik skozi celotno srečanje in lahko jim samo čestitam. Naredili smo preveč napak v obrambi in napadu. Imamo nekaj težav s samozavestjo, saj smo psihološko nekoliko padli po porazih. Imamo mlado ekipo in nič drugega nam ne preostane, kot da nadaljujemo z delom. Več bomo morali delati tudi na psihologiji, da se fantje sprostijo in pokažejo to kar znajo,'' je povedal Gašper Potočnik, trener Union Olimpije.

Ivan Velić, trener Krke:

"Premagali smo zahtevnega tekmeca, ki igra dobro košarko. V eni izmed situacij so imeli na parketu celo pet igralcev, ki lahko zadanejo trojko. Bili so neugodni. Mi smo zmagali z našo energijo, odstotek meta pa je bil slab. Ekipa je pokazala pravi karakter, po slabem prvem polčasu smo se le dvignili in zmagali."

Igor Tratnik, igralec Krke:

"Po zaostanku v prvem polčasu smo v drugem delu le pokazali pravi karakter. Slabo smo začeli tekmo. Med polčasom smo se dogovorili, da stopimo skupaj. V treh minutah nadaljevanja smo jih ujeli, potem je bilo precej lažje igrati. Zakaj ne začenjamo zbrano in dobro, je v naših glavah. To pomanjkljivost moramo hitro odpraviti. To tekmo je treba zdaj nujno hitro pozabiti, čaka nas pot v Frankfurt in novo gostovanje, kjer bomo skušali v pokalu Fiba Europe Cup do novega uspeha. Imamo ugoden razpored, to moramo izkoristiti."

Aleš Pipan, trener MZT Skopje Aerodroma:

"Tekma je bila napeta in borbena do konca. S prvim polčasom sem zadovoljen, z drugim ne morem in ne smem biti. V obrambi in napadu smo naredili preveč začetniških napak. Če želiš zmagati  v Novem mestu, si tega ne smeš dovoliti. To tekmo je treba pozabiti, prvenstvo je še dolgo, upam, da smo se iz tega kaj naučili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.