Šport > Košarka
12 ogledov

"Taktično smo boljši od Francozov"

košarka Olimpija Saša Despot
"Prepričan sem, da smo v taktičnem pogledu boljše moštvo," je pred jutrišnjim gostovanjem pri francoskem JSF Nanterreu v 2. krogu EuroCupa optimističen trener Union Olimpije Gašper Potočnik.
Kakšen nasprotnik čaka jutri Union Olimpijo? 
 
"Gre za tipično francosko ekipo, ki goji hiter slog košarke, za svojega prvega centra pa ima pripravljenih nekaj akcij. V obrambi igrajo malce po svoje, v glavnem pa so osredotočeni na krajo žog, s katerimi pridejo do lahkih košev. Zaradi tega moramo biti disciplinirani v napadalnih akcijah."

Bo uvodni evropski dvoboj proti Trentu dobro opozorilo pred prvim gostovanjem?"
 
"V tekmo moramo kreniti z boljšo obrambo kot proti Italijanom in na ta način skušati košarkarje Nanterrea hitro umiriti. Prepričan sem, da smo v taktičnem pogledu boljše moštvo. Ne smemo teči z njimi, temveč moramo tekmo odigrati z glavo in v tem primeru se lahko nadejamo uspeha. Francozi so suvereno ugnali Bilbao, ogledali pa smo si tudi posnetke iz nekaterih drugih njihovih tekem. Predvsem se moramo osredotočiti na našo igro in kaznovati njihove napake. So dobra ekipa, vendar moramo verjeti v svojo kakovost, zato gremo v Francijo z mislijo na zmago."

Vas preseneča odlična strelska forma vašega moštva?

"Že od samega začetka sem vedel, da imamo v napadalnem smislu zelo raznovrstno ekipo. Vsi so poudarjali, da nimamo klasičnega centra, a nam po drugi strani ravno to daje določeno širino v napadu. V napadu stvari tečejo po željah, še več poudarka pa moramo dati na obrambo in skok, saj nam lahko le to na dolgi rok daje rezultat."

So lahko odlični rezultati v zadnjih tednih dvorezen meč?
 
"Težko je govoriti o tem, saj se šele spoznavamo kot ekipa. Imamo kar nekaj mladih fantov, ki morajo ostati zbrani. Sam vedno znova poudarjam, da je zame ekipa tako dobra, kot to pokaže na vsaki naslednji tekmi. Verjamem, da se tudi fantje zavedajo tega."

Ste pa na zadnjem gostovanju pri Crveni zvezdi z zmago potrdili, da so lahko navijači optimistični.
 

"V Beogradu smo kontrolirali dogajanje, z izjemo nekaj črnih minut, v katerih smo malce zbezljali. Odigrali smo zelo kolektivno in lahko sem zadovoljen s to predstavo. Imamo veliko prostora za napredek, zato se ne smemo zadovoljiti z dosedanjim delom sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.