Šport
111 ogledov

Olimpija blizu velikega preobrata

košarka Olimpija Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli tretji poraz v EuroCupu. Pred domačimi gledalci v Stožicah so morali priznati premoč nemškemu Oldenburgu, ki je slavil z 82:81 (24:16, 43:36, 65:58).

Košarkarji Uniona Olimpije so pred domačimi gledalci v Stožicah pokleknili pred nemškim Oldenburgom, ki je po napeti končnici zmagal 82:81.

Ljubljančani so pokazali dva različna obraza; večino tekmo slabega, s premalo borbenosti oziroma želje po uspehu, v zadnjih štirih minutah pa tistega pravega, ki je na noge dvignil približno 2000 gledalcev in ki je ekipo pripeljal korak do zmage. Žal se zeleno-belim ni izšlo, Nemci so odločilni koš dosegli pet sekund pred iztekom tekme.

Union Olimpija je tako doživela tretji poraz v evropskem pokalu, kar ni najboljši obet pred nadaljevanjem sezone, še posebej ob napornem ritmu tekem. Konec tedna bo v ligi Aba gostovala pri Cedeviti, v naslednjem krogu evropskega pokala pa jo čaka še gostovanje pri Trentu.

Če bi varovanci trenerja Gašperja Potočnika vseh štirideset minut igrali v takšnem ritmu kot zadnje štiri minute, potem bi imeli na svojem računu že precej več zmag. A iz sna so se prebudili šele, ko je Oldenburg prišel do prednosti 80:68 in je verjetno v mislih že vknjižil drugo zmago. Zmaji so ekspresno prišli na 77:80, 55 sekund pred koncem pa so po košu Zacha Wrighta tudi povedli (81:80). A prav slednji se v zadnjem napadu ni znašel in ostalo je pri rezultatu 82:81, ki ga je sodniška trojka priznala šele po ogledu počasnega posnetka.

"Nič novega. Ponavlja se nam stara zgodba. Enostavno so samo trenutki tekme, ko igramo tako kot se dogovorimo pred tekmo. Agresivno, čvrsto v obrambi, z veliko energije. Ne razumem zakaj se nam to dogaja. Vseskozi ponavljamo in govorimo kakšen pristop si želimo na tekmi. Po tekmi s Tajfunom smo govorili kako moramo pristopiti k tekmi z Oldenburgom, da je to agresivno v obrambi po celem terenu, da imamo več igralcev v rotaciji, da igramo doma pred domačimi gledalci. Odigrati bi morali bolj odločno. Enostavno dokler nismo v zaostanku vsaj desetih točk, tega ne pokažemo. To se nam prepogosto dogaja. Fantje se očitno sprostijo še le, ko že zaostajamo in potem začnejo igrati obrambo, kar pa je popolnoma nesprejemljivo. Ne glede na vse smo na koncu prišli do priložnosti za zmago, imeli odprti met, ga zgrešili in sreča je bila tokrat na strani Oldenburga. Gostom čestitam za zmago," je po tekmi dejal Potočnik.

"Manjkal nam je organizator igre Kramer, ki je zbolel pred odhodom na gostovanje. Nekoliko smo spremenili vloge v ekipi pred tekmo. Imeli smo težave z osebnimi napakami pri visokih igralcih, kar nam je še nekoliko bolj zmanjšalo rotacijo. Mislim, da smo večji del tekme bili dominantni. Nismo uspeli priti do protinapada, izgubili smo tudi kar veliko žog. Vseeno, to je posledica zmanjšane rotacije in dejstva, da je Machado odigral kar trideset minut, kar je največ v letošnji sezoni. Praktično smo odigrali z zgolj enim organizatorjem igre. Prepelič je po sili razmer pomagal pri organizaciji napada, to sem sprejel, a vseeno bi morali moji bolj izkušeni igralci tekmo že prej odločiti v našo prid," pa je razmišljal trener Oldenburga Mladen Drijenčić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.