Šport > Košarka
71 ogledov

Poraz zmajev še doma

košarka Olimpija Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. krogu evropskega pokala (skupina A) izgubili z Bonnom s 77:82 (13:24, 31:42, 51:63).

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli drugi poraz v evropskem pokalu. Po porazu prejšnji teden v Parizu so morali tokrat pred domačimi gledalci v Stožicah priznati premoč nemški ekipi iz Bonna, ki je zasluženo slavila z 82:77.

Nemci so na ta način pokvarili slavnosten večer ljubljanskega kluba, ki je pred tekmo pod strop dvorane Stožice dvignil in s tem upokojil dres Marka Milića. To je šele drugi košarkar Uniona Olimpije, ki ga je doletela ta čast. Pred njim je klub uradno upokojil le dres Iva Daneva.

Zmaga gostov je zaslužena, saj je bil Bonn vseh 40 minut boljši tekmec. Že v prvi četrtini si je priigral dvomestno prednost, povedel je že z 22:7, v drugem polčasu pa je razliko povišal na 16 točk. Tedaj je Union Olimpija krenila v protinapad; dve minuti pred koncem tretje četrtine je prišla do treh točk zaostanka (50:53), zapravila tudi naslednji napad, a ker tudi v nadaljevanju ni znala zaustaviti gostujočega meta z razdalje, je tekmec do konca tretjega dela razliko znova povišal na 63:51.

V zadnjih desetih minutah se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Zmaji so se Nemcem približali šele ob koncu tekme, ko je dve trojki zadel Luka Rupnik. Pri Ljubljančanih sta največ točk zbrala Zach Wright (16 točk) in Rupnik (14, trojke 4:7), prvi igralec tekme pa je bil na drugi strani Aaron White z 20 točkami in sedmimi skoki.

"Čestitke Telekom Baskets Bonnu za zasluženo zmago. Bili so boljši nasprotnik. Kar se tiče naše predstave, sem razočaran, saj nismo prišli do svoje igre. Delovalo je, da smo zaspani in nerazpoloženi. Enostavno smo stvari na parketu izvajali premalo natančno. Predvsem postavljanje blokad, napeljevanje na blokade in, potem nismo prišli do dobrih položajev za met. Posledično odstotek meta pade, saj nisi v položaju, ki ga treniraš. Posledično smo bili nerazpoloženi v napadu, vsaj kar se tiče meta z razdalje. Poleg tega, nikakor nismo uspeli zaustaviti razpoloženega nasprotnika, ki ni bil toliko natančen pri metu, ampak so se odlično gibali po parketu in preprosto so bili prehitri za nas. Na vsako našo obrambo so imeli odgovor. Tekom srečanja smo zamenjali tri vrste obrambe, a preprosto nobena ni funkcionirala. Fantje so zagotovo želeli zmagati in prepričan sem, da so dali vse od sebe, ampak verjamem, da na trenutke ni tako delovalo. Zelo mi je žal za poraz in prikazano igro, saj je bila dvorana lepo obiskana in vem, da bi se morali pokazati v boljši luči," je po tekmi dejal trener zmajev Gašper Potočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.