Šport > Košarka
62 ogledov

"Sem pozitiven, lahko smo neugodni"

Gašper Potočnik Saša Despot
Olimpija bo v četrtek odprla novo sezono s tekmo lige ABA proti ekipi MZT Skopje.

"Osredotočeni smo predvsem nase. Danes zjutraj smo tako imeli sestanek predvsem o naših napakah v igri, šele zvečer se bomo posvetili MZT-ju. Fantje so sicer že dobili nekaj informacij, vendar kolektivno še nismo imeli sestanka o njih. Še kar nekaj časa se bomo bistveno bolj posvečali samemu sebi kot pa tekmecu. Ker imamo mlado in manj izkušeno ekipo, je to še toliko bolj pomembno. Kasneje v sezoni, ko bomo že bolj uigrani, bo več časa za analizo tekmecev," je pred prvo tekmo sezone razmišljal novi trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik.

Gašper Potočnik | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Pri Olimpiji bi znali med sezono imeti kar nekaj težav, saj izjemno visokega centra ne premorejo. "Tu bi res znali imeti nekaj težav, a na zadnjih pripravljalnih tekmah ni bil le ta problem. Na trenutke je Ronalds Zakis zelo dobro odigral proti Kirilu Fesenku (Lokomotiva Kuban op. p.), mislim, da to ni naša glavna skrb. Obrambo moramo postaviti tako, da bo glede na naše zmožnosti neugodna za tekmece, skriti moramo naše pomankljivosti. Razmišljati preveč o centimetrih, ki nam manjkajo, nima smisla. Sem zelo pozitiven glede sestave ekipe, mislim, da smo lahko neugodni za vsakega," je dejal 34-letni trener.

V klubu so za cilje postavili uvrstitev v zgornjo polovico lige ABA, naslov državnega prvaka in čim več zmag v EuroCupu. "Strokovni štab in ekipa bomo razmišljali le o vsaki naslednji tekmi. Vedno sem tako razmišljal. Vse ostalo ni dobro, saj potem nisi osredotočen na igro, ki pa daje rezultat," je še dejal Potočnik.

Začetek sezone bo za zmaje kar neporen, tekme v jadranskem tekmovanju si bodo zelo hitro sledile, v manj kot treh tednih bodo košarkarji odigrali šest kol. "Kot trener bi si želel več časa za pripravo ekipe na sezono, vendar nima smisla jamrati. Vse ekipe so na istem. Treba se je znajti v dani situaciji in iz ekipe ter igralcev potegniti čim več." Za kapetana moštva je bil sicer izbran Saša Zagorac, njegov namestnik pa bo Zack Wright.

Gašper Potočnik | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sezona za slovenske klube se je že začela minuli konec tedna, ko sta se v superpokalu pomerila državni prvak Tajfun in pokalna zmagovalka Krka. Prvo lovoriko v sezoni je dobil Tajfun, ki se bo v 1. kolu lige ABA v petek pomeril s Sutjesko, Novomeščani pa bodo dan prej gostovali pri Budućnosti.

"Če povem po pravici, sem si ogledal le dve, tri minute superpokalne tekme. Bili smo v Grčiji, imeli smo dovolj dela s samim sabo, zato bi težko govoril o njuni igri. Gre za dve dobri zasedbi, Tajfun pa ima tukaj veliko prednost glede uigranosti, saj so zadržali večji del ekipe iz minule sezone. Stopajo na nek višji nivo, imeli bodo več tekem. Čas bo pokazal, kako bodo močni. Gre pa za dobri ekipi in verjamem, da lahko vsi skupaj Slovenijo korektno zastopamo v ligi ABA," je nekaj besed o preostalima slovenskima kluboma v jadranski ligi dejal Potočnik.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.