Šport > Košarka
11 ogledov

Olimpija našla, kar je dolgo iskala

zack wright EPA
Union Olimpija je močnejša za izkušenega 30-letnega in 191 cm visokega organizatorja igre Zacka Wrighta, ki je v lanski sezoni igral v Turčiji za Istanbul BB.

Wright je v sezoni 2014/2015 v prvi turški ligi v povprečju dosegal 11,8 točke, 5,4 skoka, 4,3 podaje in 1,8 ukradene žoge na tekmo.

Pred tem je igral za Panathinaikos, Brose Baskets Bamberg, Spartak St. Petersburg, Cibono Zagreb, Le Mans, Chalon, Limoges, Rethymno in Braunschweig.

Novi organizator igre Uniona Olimpije ima poleg ameriškega državljanstva tudi državljanstvo BiH. Kot naturalizirani igralec je namreč nastopil za reprezentanco BiH v kvalifikacijah in na eurobasketu leta 2013.

"Wright je igralec, ki smo ga dolgo časa iskali. Verjamemo, da bo naši ekipi dal dodatno širino, dimenzijo, ki nam je glede na sestavo, manjkala. Povsem jasno je, da bo eden izmed glavnih igralcev v naši ekipi. Zack je odličen atlet, ki ima izjemne fizične danosti in je posebno nevaren za obrambo v tranzicijski igri in prodoru. Gre za dobrega organizatorja igre, ki pa lahko pomaga tudi pri skoku. Želim si, da se nam čim prej pridruži na pripravah," pravi trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.