Šport > Košarka
14 ogledov

Tudi Olimpija v ABA ligi

Hrovat Dino Murić Union Olimpija Mega Leks Union Olimpija/Aleš Fevžer
V košarkarski ligi Aba bodo v prihodnji sezoni nastopala tri slovenska moštva - Tajfun kot državni prvak, Krka kot prvouvrščena ekipa rednega dela lige Telemach ter Union Olimpija kot udeleženec evropskega pokala.

Vodstvo lige Aba je v Podgorici opravilo žreb za prihodnjo sezono ter javnost seznanilo z novostmi v prihodnji sezoni. Liga bo enako kot do zdaj štela 14 ekip - ena si bo mesto izborila preko kvalifikacij, udeleženci pa bodo izključno iz držav nekdanje skupne domovine.

Liga Aba se bo začela 2. oktobra. Tajfun se bo doma pomeril z zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja, na katerem bodo sodelovale ekipe iz Črne gore, Makedonije in BiH, Krka bo gostoval pri Budućnosti, Union Olimpija pa bo v Stožicah gostila zasedbo MZT Skopja. Prvi slovenski derbi bo v tretjem krogu, in sicer Tajfun - Krka, veliki slovenski derbi med Unionom Olimpijo in Krko pa bo v petem krogu.

"Liga ABA ostaja eden izmed najbolj pomembnih klubskih projektov, saj edina vodi v evropska tekmovanja, ki so velika motivacija tudi našim pokroviteljem. Pred nami je mesec dni za sestavo programa dela, ekipe in nadaljevanje projekta," je dejal predsednik Uniona Olimpije Jani Möderndorfer.

Redni del tekmovanja se bo končal 6. marca, nato sta na vrsti polfinala na dve zmagi, finale pa se bo igral na tri zmage. Skupščina lige je izbrala vodilne ljudi; Radovan Lorbek je predsednik lige, Josip Bilić bo športni direktor, Aleš Kamnikar pa komisar, odgovoren tudi za sodnike.

* Pari 1. kroga (2. 10.):
Crvena zvezda - Mega Leks, Budućnost - Krka, Zadar - Cibona, Tajfun - kvalifikant, Cedevita - Igokea, Union Olimpija - MZT Skopje, Metalac - Partizan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.