Šport
54 ogledov

Blažič z Zvezdo prvak lige ABA

Jaka Blažič Dejan Radonjić Crvena zvezda Cibona Crvena zvezda Telekom
Košarkarji beograjske Crvene zvezde so prvaki lige ABA za sezono 2014/15, potem ko so na četrti finalni tekmi v Zagrebu premagali Cedevito z 89:79 (30:25, 52:35, 69:58). Beograjčani, za katere je to prvi naslov v ligi, so finalno serijo dobili s 3:1 v zmagah.

Crvena zvezda je drugo tekmo v Zagrebu pred dobrimi 3000 gledalci odigrala povsem drugače kot 24 ur prej, ko je Cedeviti "dovolila", da podaljša finale na četrto tekmo. Po dokaj izenačeni prvi četrtini so gosti tokrat glavno razliko naredili v drugem delu igre, ki so ga dobili kar z 22:10. Domači, ki so imeli z gosti največ težav v raketi (med drugim je Crvena zvezda na koncu dobila skok s 36:22), so do 17. minute dosegli vsega dve točki v drugi četrtini.

V tretjem delu igre so gosti iz Beograda brez posebnih težav ohranjali zanesljivo prednost, toda Tomislav Zubčić je s trojko ob izteku 30. minute vrnil nekaj upanja gostiteljem. Znižal je na 58:69.

Toda zvezdaši so zadnjo četrtino začeli odločno, hitro spet ušli za 16 točk, tako da so domači posegli po novi minuti odmora. Po njej so se dobre tri minute pred koncem domači približali zgolj na deset točk zaostanka po zaslugi Zubčića, Stanko Barać pa je točno tri minute pred koncem znižal zaostanek na 73:81.

Isti igralec je dve minuti pred koncem s trojko znižal na 76:81, toda takoj zatem je na drugi strani evforijo domačih malce pomiril Charles Jenkins, ki je vrnil z natančnim metom za tri točke. Ko je Nikola Kalinić zadel še za dve točki, je bilo minuto pred koncem vse odločeno.

Pri zmagovalcih je Jenkins dosegel 17 točk, Luka Mitrović jih je dodal 14, Boban Marjanović 12, Kalinić pa je 12 točkam dodal osem skokov. Jaka Blažič je na parketu prebil le dobre tri minute, v tem času pa zbral eno asistenco. Pri domačih je Zubčić, ki je zadel vse tri mete za tri točke, končal pri 15 točkah, Miro Bilan jih je dodal 12. Oba kluba bosta v naslednji sezoni igrala v evroligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.