Šport
14 ogledov

Olimpija in Krka podprla ligo ABA

superpokal Saša Despot
Največja slovenska košarkarska kluba sta podprla dosedanje regionalno tekmovanje.

V teh dneh so se na sestanku srečali predsednik Olimpije Jani Möderndorfer, predsednik KrkeBrane Kastelec, ter predstavnika lige ABA Radovan Lorbek Roman Lisac. Namen srečanja je bila izmenjava aktualnih informacij glede predloga o vzpostavitvi novega regionalnega tekmovanja, ki ga je klubom in nacionalnim zvezam predstavila organizacija FIBA

Tako Olimpija kot Krka sta izrazili podporo aktualnemu tekmovanju lige ABA, ki na področju nekdanje Jugoslavije deluje že 14 let in trenutno odpira vrata v elitna evropska klubska tekmovanja Evroligo in Evrocup. 

"Kluba po pregledu predloga statuta novega tekmovanja in ostale dokumentacije, ki jo je posredovala organizacija FIBA, ugotavljata, da predstavlja ideja korak nazaj v pristopu do organizacije tovrstnega tekmovanja z zmanjšanim vplivom klubov na upravljanje in odločanje. Ob tem ostajajo nesprejemljive še nekatere druge postavke, ki se tičejo lastniške strukture ter vodenja tekmovanja tako po strokovni kot pravno-poslovni plati. Predlog postavlja klube v organizacijsko in tržno preveč podrejen položaj, da bi bil lahko v dani ekonomski situaciji v športu sprejemljiv, košarkarsko pa ne ponuja sistema, ki bi lahko koristil slovenski košarki," so po sestanku zapisali v sporočilu za javnost. 

Oba slovenska ABA ligaša sta sicer izrazila tudi zaupanje v Košarkarsko zvezo Slovenije, katere eno ključnih poslanstev bi moralo biti zastopanje interesov slovenskih klubov (njenih ustanoviteljev) napram mednarodnim organizacijam, kot je tudi FIBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.