Šport > Košarka
48 ogledov

Omić: Olimpija vedno v mojem srcu

Alen Omić Saša Despot
Slovenski reprezentančni košarkarski center Alen Omić se po treh letih poslavlja od Uniona Olimpije. Triindvajsetletni igralec bo kariero nadaljeval pri španskem prvoligašu Gran Canarii.

V lanski sezoni lige Aba je Omić povprečno dosegal 10,9 točke, 6,7 skoka na tekmo, v eurocupu pa je beležil 11,9 točke in 6,9 skoka na srečanje. Strokovni štab in vodstvo kluba bo v naslednjem obdobju poiskalo primerno zamenjavo v skladu s finančnimi zmožnostmi.

"V Ljubljani sem se odlično počutil, saj je tukaj moj dom. Pri Unionu Olimpiji so bili do mene vedno korektni od prvega dne, ko sem prišel v klub. Gre za klub, ki bo vedno v mojem srcu, saj mi je omogočil, da naredim še korak naprej v svoji karieri. Ob odhodu bi se rad zahvalil vsem navijačem in ljudem, ki delajo v klubu. Veselim se novega izziva, upam pa tudi, da se k Unionu Olimpiji še kdaj vrnem," je ob tem dejal Alen Omić.

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije pa je dodal: "Veseli nas, da je Union Olimpija omogočila razvoj in korak naprej v karieri še enemu slovenskemu reprezentantu. Alenu Omiću se zahvaljujemo za vse, kar je klubu prispeval v preteklih treh sezonah in mu želimo veliko športne sreče v novi sredini. V klubu skušamo delovati strogo v okviru finančnih zmožnosti. Višina Omićeve pogodbe bi nas v zadnjem letu preveč obremenila, zato smo se odločili za logično potezo, zdaj pa nas čaka iskanje ustrezne zamenjave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.