Šport
82 ogledov

Zmaji do velike zmage v gosteh

košarka Olimpija Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. krogu evropskega pokala v gosteh premagali Bilbao s 83:80 (18:22, 45:41, 61:59).

Zaradi poškodb zdesetkani zmaji so prišli do nepričakovanega uspeha v gosteh pri španskem prvoligašu Bilbau in tako v 4. krogu EuroCupa zabeležili drugo zmago, prvo po dveh zaporednih porazih. Izbranci Gašperja Potočnika so si zmago prislužili predvsem z odlično igro v drugi četrtini, ki so jo dobili s 27:19.

Košarkarji Olimpije so bili sicer skozi vso tekmo enakovreden tekmec, v odločilnih zadnjih minutah pa so pokazali veliko mero zrelosti in zbranosti. Domačini so slabi dve minuti pred koncem izenačili na 76:76, Saša Zagorac (17 točk, 3 skoki), Zach Wright (18 točk, 10 skokov, 5 podaj) in Blaž Mahkovic (11 točk) pa so v zadnji minuti ohranili mirno kri s črte prostih metov in tekmo pripeljali do srečnega konca.

"Čestitke igralcem za prikazano, predvsem zaradi situacije pred tekmo. Imeli smo težave s poškodbami in štirimi zaporednimi porazi. Igrali smo z izjemno kvalitetnim nasprotnikom na gostovanju, zato sem te zmage še toliko bolj vesel. Vesel sem tudi zaradi dejstva, da so fantje verjeli v uspeh na gostovanju pri ekipi kot je Bilbao," je bil po tekmi zadovoljen Potočnik.

Union Olimpija bo v naslednjem krogu evropskega pokala 11. novembra gostila nemški Oldenburg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.