Šport > Košarka
44 ogledov

"Tole je pa nekaj drugega kot ABA liga"

Zack Wright Saša Despot
Sinočnja šokantna končnica uvodnega obračuna pokala Eurocup se je zaključila z veseljem ljubljanskih navijačev, ki so pozdravili zmago košarkarjev Union Olimpije proti italijanski zasedbi Dolomiti Trento (98:97).

"Uf, če bi tole tekmo izgubili, mi res ne bi bilo prijetno pri srcu," si je po koncu tekme oddahnil Američan v zeleno-belem dresu Zack Wright, ki je deset sekund pred koncem zgrešil dva prosta meta in ponudil gostom iz Trenta priložnost za zmago, ki pa je niso izkoristili. "Moram priznati, da zadnjega meta nasprotnikov niti nisem videl, saj sem se ob prevzemanju v obrambi znašel pod košem in skušal čim boljše pokriti njihovega centra. V prejšnjih napadih so gostje z lahkoto prodirali pod naš obroč, v zadnjih sekunda hpa smo zaprli poti do našega koša, tako da so morali poskusiti z metom iz razdalje, ki pa ga na našo srečo niso zadeli. Menim, da smo si povsem zaslužili to zmago," je pojasnil domači organizator igre in dodal, da je Eurocup nekaj povsem drugega kot regionalna liga.

"Težko se je pripraviti na takšne tekme, saj v evropskem pokalu ekipe igrajo drugačno košarko kot v Ligi ABA. Sicer smo si ogledali nekaj tekem Trenta in dobro vedeli, da igrajo zelo dinamično košarko, kljub vsemu pa nisem pričakoval, da bosta obe ekipi dosegli toliko točk. V prvem polčasu smo zaostajali, a med glavnim odmorom ni bilo panike. Zavedali smo se, da moramo več pozornosti posvetiti skoku v obrambi. V nadaljevanju smo zaigrali bolj čvrsto, v končnici pa smo si že priigrali deset točk prednosti. V tistih trenutkih smo skušali malce umiriti tempo, a se je Italijanom igra na vse ali nič obrestovala in skorajda so pripravili preobrat. Na mojo srečo nisem bil tragični junak," se je v slačilnici smejalo Wrightu, ki je bil z 18 točkami prvi strelec zmajev.

V drugem polčasu ujeli ritem

S 17 točkami je dvoboj zaključil Sava Lešić, točko manj pa je dodal Miha Lapornik, ki se je razigral v končnici in bil eden izmed junakov domače zasedbe: "Tekme nismo začeli tako, kot smo se dogovorili. Dogovor je bil, da njihove napade od začetka prekinjamo z malimi prekrški in to nam ni uspelo. Nasprotnik se je razigral z nekaj lahkimi koši iz protinapadov, potem je bilo zelo težko z njimi igrati, saj so odlično zadevali. V drugem polčasu smo nekako prišli do svojega ritma, prišli do vodstva desetih točk, ampak na koncu nam je  padla koncentracija. Na srečo smo se izvlekli in zmaga je ostala doma."

"Imamo dolgo klop"

Pomembno vlogo je imel tudi Luka Rupnik, ki je v tretji četrtini z dvema norima trojkama poskrbel za rezultatski preobrat in s tem prebudil sicer slabo zasedene tribune: "Minutažo, ki mi jo nameni trener, skušam čim boljše izkoristiti. Želim igrati čim bolj aktivno in tokrat sem kljub nekaterim napakam prispeval svoj delež. Imamo dolgo klop in vsak košarkar ima določeno vlogo. Uvodni del sezone se nam je dokaj dobro posrečil, čeprav menim, da bi lahko v regionalni ligi zabeležili dve zmagi več, nam bo pa ta evropska zmaga zagotovo dala dodaten zagon v nadaljevanju sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.