Dva Slovenca merila v polno

Foto: Epa
Foto: Epa
Na četrtkovih evropskih tekmah sta se med strelce vpisala tudi dva slovenska nogometaša.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni reprezentant Jon Gorenc Stanković je v 2. krogu evropske lige s svojim Sturmonm v Gradcu gostil PSV. Čeprav se je Slovenec vpisal med strelce, pa je njegov klub doživel še drugi poraz, tokrat ga je nizozemski predstavnik ugnal s 4:1.

V skupini B je Gorenc Stanković z glavo zadel v 55. minuti, ko je zmanjšal zaostanek na 1:2. Malce pred njim je gol za goste dosegel Eran Zahavi, ki je na svoji 14. evropski tekmi v dresu PSV prispeval deseti gol, ob tem pa ima še štiri podaje. Derbi skupine med Realom Sociedadom in Monacom se je končal z 1:1. PSV in Monaco sta na vrhu skupine s po štirimi točkami.

V skupini D je igral še en slovenski reprezentant, Miha Zajc je s Fenerbahčejem gostil Olympiacos in izgubil z 0:3. Zajc je v igro vstopil v 70. minuti. Grki vodijo v skupini s šestimi točkami, drugi je Eintracht s štirimi, nove tri je slednji vpisal danes z zmago 1:0 v Antwerpnu.

Ferencvaros Mihe Blažiča, ta je igral celo tekmo, je v skupini G gostil Betis in izgubil z 1:3, še huje jo je skupil Celtic proti Bayerju Leverkusnu, slednji je namreč v gosteh slavil s 4:0. Betis in Bayer imata po šest točk.

V skupini H je dunajski Rapid Dejana Petroviča gostoval pri West Hamu. Favorizirani Londončani so zmagali z 2:0, Declan Rice in Mohamed Said Benrahma sta bila strelca. Visoko zmago v gosteh pa je vpisal zagrebški Dinamo, ki je s 3:0 slavil pri Genku. Bruno Petković je dvakrat zadel z bele pike. West Ham je na vrhu skupine z dvema zmagama, sledita Dinamo in Genk (3 točke), Dunajčani pa so še brez točke.

V konferenčni ligi zadel 'finski' Slovenec

Slovenski napadalec Filip Valenčič pa je s svojim HJK Helsinki v 2. krogu konferenčne lige v gosteh premagal Alaškert s 4:2, enega od zadetkov je dosegel tudi Slovenec.

V skupini A je finska zasedba prvi polčas končala z 1:1, v 57. minuti pa je Valenčič poskrbel za vodstvo z nizkim, natančnim strelom. Finci so zdaj pri treh točkah, po eno več imata LASK iz Linza in Maccabi Telv Aviv, ki sta igrala 1:1.

Foto: Profimedia Filip Valenčič

Manj uspešen je bil Denis Popović z Anorthosisom. Ciprčani, pri katerih je Popović igral od 59. minute, so gostovali v Gentu in izgubili z 0:2. Na drugi tekmi skupine je Partizan z 2:0 ugnal Floro. Tako Partizan kot Gent imata po šest točk.

Paok je z Jasminom Kurtićem v skupini F gostil Slovan Bratislavo in igral 1:1, oba gola sta padla v prvih 15 minutah. Kurtić je igral od 68. minute. Grki so zdaj pri štirih točkah, dve več ima Koebenhavn, ki je tokrat s 3:1 premagal Lincoln Red Imps.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.