Šport > Nogomet
131 ogledov

Dva Slovenca merila v polno

Jon Gorenc Stanković Epa
Na četrtkovih evropskih tekmah sta se med strelce vpisala tudi dva slovenska nogometaša.

Slovenski nogometni reprezentant Jon Gorenc Stanković je v 2. krogu evropske lige s svojim Sturmonm v Gradcu gostil PSV. Čeprav se je Slovenec vpisal med strelce, pa je njegov klub doživel še drugi poraz, tokrat ga je nizozemski predstavnik ugnal s 4:1.

V skupini B je Gorenc Stanković z glavo zadel v 55. minuti, ko je zmanjšal zaostanek na 1:2. Malce pred njim je gol za goste dosegel Eran Zahavi, ki je na svoji 14. evropski tekmi v dresu PSV prispeval deseti gol, ob tem pa ima še štiri podaje. Derbi skupine med Realom Sociedadom in Monacom se je končal z 1:1. PSV in Monaco sta na vrhu skupine s po štirimi točkami.

V skupini D je igral še en slovenski reprezentant, Miha Zajc je s Fenerbahčejem gostil Olympiacos in izgubil z 0:3. Zajc je v igro vstopil v 70. minuti. Grki vodijo v skupini s šestimi točkami, drugi je Eintracht s štirimi, nove tri je slednji vpisal danes z zmago 1:0 v Antwerpnu.

Ferencvaros Mihe Blažiča, ta je igral celo tekmo, je v skupini G gostil Betis in izgubil z 1:3, še huje jo je skupil Celtic proti Bayerju Leverkusnu, slednji je namreč v gosteh slavil s 4:0. Betis in Bayer imata po šest točk.

V skupini H je dunajski Rapid Dejana Petroviča gostoval pri West Hamu. Favorizirani Londončani so zmagali z 2:0, Declan Rice in Mohamed Said Benrahma sta bila strelca. Visoko zmago v gosteh pa je vpisal zagrebški Dinamo, ki je s 3:0 slavil pri Genku. Bruno Petković je dvakrat zadel z bele pike. West Ham je na vrhu skupine z dvema zmagama, sledita Dinamo in Genk (3 točke), Dunajčani pa so še brez točke.

V konferenčni ligi zadel 'finski' Slovenec

Slovenski napadalec Filip Valenčič pa je s svojim HJK Helsinki v 2. krogu konferenčne lige v gosteh premagal Alaškert s 4:2, enega od zadetkov je dosegel tudi Slovenec.

V skupini A je finska zasedba prvi polčas končala z 1:1, v 57. minuti pa je Valenčič poskrbel za vodstvo z nizkim, natančnim strelom. Finci so zdaj pri treh točkah, po eno več imata LASK iz Linza in Maccabi Telv Aviv, ki sta igrala 1:1.

Filip Valenčič | Avtor: Profimedia Profimedia

Manj uspešen je bil Denis Popović z Anorthosisom. Ciprčani, pri katerih je Popović igral od 59. minute, so gostovali v Gentu in izgubili z 0:2. Na drugi tekmi skupine je Partizan z 2:0 ugnal Floro. Tako Partizan kot Gent imata po šest točk.

Paok je z Jasminom Kurtićem v skupini F gostil Slovan Bratislavo in igral 1:1, oba gola sta padla v prvih 15 minutah. Kurtić je igral od 68. minute. Grki so zdaj pri štirih točkah, dve več ima Koebenhavn, ki je tokrat s 3:1 premagal Lincoln Red Imps.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice