Šport > Nogomet
1116 ogledov

Pri Tottenhamu skopo o Muri, izpostavili so tri Slovence

Harry Kane Epa
Slovenske prvake čaka boj z Londončani.

Večina nogometašev Mure bo nocoj odigrala eno največjih tekem v svoji karieri, slovenski prvaki bodo v konferenčni ligi v Londonu gostovali pri Tottenhamu.

Omenjeni londonski ekipi trenutno sicer nič ne gre po načrtih, prepričljiv poraz proti največjemu mestnemu tekmecu Arsenalu z 1:3 pa je konec tedna močno razburil navijače. Nekateri angleški mediji po tretjem zaporednem prvenstvenem porazu že pišejo o menjavi trenerja, na stavnicah je skorajšnje slovo Nuna Espirita Santa zelo verjetno.

Glen Hoddle studio Video Šport Ko od blizu gledaš ekstazo največjega sovražnika ... Bukayo Saka Arsenal Tottenham Premier League Šport "Blitzkrieg" topničarjev za zgodovino

A pri Tottenhamu prav obračun z Muro vidijo kot idealno priložnost za vrnitev na pravi tir. Toda kakšno slovensko opozorilo iz preteklosti je že prišlo, ne nazadnje so Mariborčani v skupinskem delu evropske lige leta 2012 s Tottenhamom enkrat remizirali (1:1), enkrat pa izgubili z 1:2, ob tem pa ima omenjeni angleški klub s Slovenci še obračun iz pokojnega pokala intertoto, ko je premagal velenjski Rudar z 2:1.

Pri Tottenhamu o Muri niso veliko govorili, očitno vsi vpleteni, skupaj z mediji, Slovencev ne poznajo dobro. "Mislim, da je ta tekma zdaj še pomembnejša zaradi tega, kako se je odvil dvoboj z Arsenalom. Igralci, ki sicer ne nastopajo veliko, bodo skušali izkoristiti to priložnost in se tako borili, da bi bili vsaj blizu prve enajsterice za tekme v Premier League. Navijači so po nedeljski predstavi jezni, zdi se, da mora Tottenham uprizoriti pravi šov," meni klubski komenator tekem Rob Daly.

Arsenal gol | Avtor: Epa Epa

Njegov kolega Ben Haines je bil podobnega mnenja: "Porazi proti Arsenalu ostanejo v zavesti nekoliko dlje. Proti Muri tako potrebujemo zmago, potrebno je doseči čim več golov, igrati moramo atraktiven nogomet, nato pa ta momentum prenesti na pomembno tekmo proti Aston Villi v naslednjem kolu Premier League. Gre le za nas."

Kljub precej podcenjevalnemu odnosu do slovenskih prvakov, so bili izpostavljeni nekateri tekmečevi nogometaši. "Kar se tiče Mure, doma so z 0:2 izgubili proti Vitesseju, najverjetneje bodo igrali v sistemu 4-2-3-1. Igralci... Žiga Škoflek je krilni igralec, ki je prišel iz Torpeda Moskva. Ima dobro levo nogo, je dober strelec z razdalje, lahko igra na levi in desni strani. Klemen Šturm je levi bočni branilec, ki je v tej sezoni dobil že nekaj rumenih kartonov, kdorkoli bo zaigral na desni proti njemu, ne bo imel lahkega večera. Žiga Kous lahko igra desno v obrambi in sredini, lani je zbral sedem asistenc, največ v ekipi ter dosegel gol v tretjem krogu kvalifikacj proti Žalgirisu," je izjavil Daly.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.