Šport > Nogomet
700 ogledov

Mura prebila led, Vitesse unovčil izkušnje

NŠ Mura Vitesse Jure Banfi/sobotainfo.com
Za soboško ekipo je uvodna tekma skupinskega dela.

Nogometaši Mure so v tekmi prvega kola skupinskega dela Konferenčne lige v Mariboru izgubili z nizozemskim Vitessejem (0:2). Na drugi tekmi skupine sta Rennes in Tottenham remizirala (2:2).

Sobočani so danes prvič zaigrali v skupinskem delu katerega od evropskih klubskih tekmovanj. Za uvod v evropsko jesen so slovenski prvaki kljub borbeni predstavi morali priznati premoč nizozemski ekipi.

NŠ Mura 1. SNL Šport Black Gringos proslavili 30-letnico ob zmagi Mure nad Olimpijo

Vitesse je kmalu pokazal, da namerava teoretično vlogo favorita preliti tudi v prakso. Gostje iz Arnhema, doslej največji uspeh je klub v Evropi dosegel dosegel v sezoni 2017/18, ko je igral v skupinskem delu Lige Evropa, je že v uvodnih minutah pritisnil in vratar Matko Obradović je imel takoj nekaj dela.

V peti minuti se je tako po natančni podaji z desne pred golom znašel Nikolai Baden Fredirksen, a z glavo žogo poslal čez vrata. Minuto zatem pa je s strelom od daleč poskusil še Maximillian Wittek. A v naslednjih minutah so tudi nogometaši Mure zadihali in si pripravili nekaj polpriložnosti. Prve Žiga Kous z nenatančnim strelom od daleč ni izkoristil, nekaj minut zatem je Mihael Klepač pripravil akcijo Kousu, a brez nevarnosti. V 19. minuti pa je bil Klepač v naslednji obetavni akciji po podaji Žana Karničnika v prepovedanem položaju. V 20. minuti pa je po prostem strelu za Muro z glavo nevarno meril Jan Gorenc, toda žoga je zletela čez gol.

Sledil je nov pritisk Vitesseja, ki je po pol ure tudi obrodil sadove. Po gneči pred vrati Mure domačim ni uspelo dovolj dobro razčistiti, gostje so prišli do nove priložnosti, pri kateri je žoga ob podaji v hrbet zadela Matuša Bera, presenetila domače obrambne igralce, Sondre Tronstad pa je nato neubranljivo streljal.

NŠ Mura Vitesse | Avtor: Jure Banfi/sobotainfo.com Jure Banfi/sobotainfo.com

V nadaljevanju je domači strateg Ante Šimundža v igro takoj poslal Tia Cipota in Klemna Pucka, toda razmerje moči na igrišču se ni spremenilo. Gostje so po kotu takoj zapretili prek Oussame Tannaneja, a se je spet izkazal Obradović.

Čeprav jih ni bilo veliko, pa je Mura le imela še nekaj priložnosti. Ko je Vitesse po polovici drugega polčasa spet nekoliko spustil ritem, je domača ekipa najprej prišla do kota, v 64. minuti pa je Karničnik lepo podal pred gol, kjer pa je bil Gorenc za las prepočasen. A upanja na preobrat je bilo nato hitro konec. Po kotu v 69. minuti je bil pred vrati v skoku najvišji Danilo Doekhi ter z glavo pod prečko zadel za 2:0. Do konca so gostje brez težav zadržali prednost in si zagotovili prve tri točke in začasno prvo mesto v skupini.

Naslednja tekma v evropskem pokalu čaka nogometaše Mure 30. septembra, ko bodo gostovali pri londonskem Tottenhamu.

Konferenčna liga (skupina G), 1. kolo:

Mura - Vitesse 0:2 (0:1)
Tronstad 30., Doekhi 69.

Rennes - Tottenham Hotspur 2:2 (1:1)
Tait 23., Laborde 72.; Badé 11./ag, Højbjerg 76.

Komentarjev 1
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 21:12 16.september 2021.

    Porazi so sestavni del športa. Naj vam ta ne vzame volje in poguma v naslednjih tekmah. Važno je, da ste dali na igrišču vaš maksimum, kar se nogometne igre tiče. To je najbolj pomembno.