Šport > Nogomet
370 ogledov

Black Gringos proslavili 30-letnico ob zmagi Mure nad Olimpijo

NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
Nogometaši Celja so v 8. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (1:1), medtem ko je Mura premagala Olimpijo z 1:0 (1:0).

Obračun v Murski Soboti, ki je imel tudi nekaj prazničnega pridiha ob 30-letnici domače navijaške skupine Black Gringos, ta je s pirotehniko in ognjemeti dodatno razsvetlila (in na trenutke zadimila) Fazanerijo, je pripadel Muri, ki je tako dobila lepo popotnico za četrtkov uvodni obračun v skupinskem delu konferenčne lige, ko bo v Fazaneriji gostoval nizozemski Vitesse. Mura je prišla do tretje zmage v sezoni, Olimpija, ki je bila v drugem polčasu boljši tekmec, pa je doživela tretji poraz.

Mura, ki je med drugim pogrešala poškodovanega Luko Bobičanca in bolnega Nardina Mulahusejnovića, je tekmo začela precej odločneje kot Olimpija in čeravno v teh uvodnih minutah ni resneje ogrozila Nejca Vidmarja, ga je premagala v 18. minuti. Takrat je po podaji iz kota z leve strani z glavo zadel Žan Karničnik. Štiri minute zatem pa je imel ljubljanski vratar še nekaj dela po poskusu Klemna Šturma.

Po še eni nevarnosti v ljubljanskem kazenskem prostoru, ko je streljal Tomi Horvat, so gosti vendarle prvič resneje zagrozili v 42. minuti, ko je Djalo Aldair prišel do strela, toda Matko Obradović tudi pri tem ni imel veliko dela. Precej več ga je imel v 43. minuti po poskusu Timija Maxa Elšnika z roba kazenskega prostora, ko je Murin čuvaj mreže žogo z lepo obrambo odbil v kot. Po tem so gosti še enkrat premalo natančno poskusili z glavo.

NŠ Mura | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

Olimpija je ta nalet prenesla tudi v uvod drugega polčasa, v 47. minuti je po lepi akciji na koncu cilj zgrešil Tomislav Tomić. Na drugi strani je v 53. minuti poskusil Mihael Klepač, a tudi on nenatančno. V 59. minuti je ob boljši igri zeleno-belih do strela prišel Almedin Ziljkić, spet pa je dobro posredoval Obradović. Le malce zatem je iz bližine zgrešil Đorđe Crnomarković.

Ljubljančani so še naprej pritiskali, toda nikakor niso našli prave vrzeli v domači obrambi. V 86. minuti je sicer poskusil Svit Sešlar, toda meril je preveč po sredini, podobno kot nekaj minut pozneje Elšnik. Vmes so Sobočani dosegli gol prek Staniše Mandića, ki pa je bil v prepovedanem položaju. V prvi minuti sodniškega dodatka pa si je neposreden rdeči karton prislužil kapetan Olimpije Elšnik, ko je s podplatom grobo zadel golenico Nika Lorbka. Zadnjo priložnost za izenačenje je zapravil Sešlar, ko je z glavo žogo poslal nekaj decimetrov čez prečko.

Mura bo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Mariboru, Olimpija pa bo na prej gostila Celje.

* Stadion Fazanerija, gledalcev 3200, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kordež.
* Strelec: 1:0 Karničnik (18.).
* Mura: Obradović, Gorenc (od 71. Pucko), Maruško, Karničnik, Šturm, Horvat, Kozar, Kous, Lotrič (od 71. Lorbek), Klepač (od 65. Škoflek), K. Cipot (od 84. Mandić).
* Olimpija: Vidmar, Pavlović, Crnomarković, Delamea Mlinar, Boakye, Elšnik, Tomić, Ziljkić, Kapun (od 60. Sešlar), Djalo Aldair, Nukić (od 77. Špehar).
* Rumeni kartoni: Maruško, Kozar; Crnomarković, Kapun.
* Rdeči karton: Elšnik (90.).

 

Celjanom razveljavili kar štiri zadetke, slednji vseeno do zmage

Izbranci Agrona Šalje so prišli do tretje zmage v tej sezoni in za tri točke pobegnili današnjemu tekmecu, ki je bil sicer boljši v uvodu tekme, pozneje pa so Celjani prevladovali, dosegli tri regularne zadetke in kar štiri iz prepovedanega položaja. Domžalčani, ki imajo tekmo manj, so doživeli četrti sezonski poraz.

Na dvoboju v Celju so uvodoma boljši vtis pustili Domžalčani, potem ko je že v tretji minuti nevarno meril Arnel Jakupović, izkazal pa se je Florijan Raduha. Sedem minut pozneje so gosti tudi povedli. Enes Alić je poslal nevarno žogo z leve strani, tik pred golovo črto jo je Raduha odbil, toda le do Slobodana Vuka, ki je streljal, žogi pa je nato nenamerno smer spremenil še Gaber Dobrovoljc.

Tjaš Begić je v osmi minuti napovedal tudi kakšno nevarno akcijo Celja, potem ko je streljal preveč po sredini, za razliko od njega pa sta zadela Ivan Božić in kar dvakrat Žan Medved, toda vse tri gole so sodniki pravilno izničili zaradi prepovedanih položajev.

Toda v 44. minuti je Božić s pravo poslastico poskrbel za izenačenje gostiteljev, ki so bili boljši v drugi polovici prvega dela. Odločil se je za strel s 30 metrov, žoga pa se je ob zgornjem kotu vrat od prečke odbila čez golovo črto.

NK Celje | Avtor: Twitter/NK Celje Twitter/NK Celje

Takoj po začetku drugega polčasa je Medved dosegel še svoj tretji zadetek iz prepovedanega položaja, isti igralec pa je nato v 50. minuti z 19 metrov le za malce zgrešil cilj. Le nekaj trenutkov zatem je Luka Kerin zapravil novo lepo celjsko priložnost, v 52. minuti pa je Medved vendarle dosegel tudi regularen gol, ko je z glavo unovčil Kerinovo podajo z desne strani za 2:1.

V 61. minuti je Božić znova ogrozil Ajdina Mulalića, ki je žogo odbil čez prečko, nekaj trenutkov pozneje pa je domžalski vratar po kotu preprečil še avtogol Janeza Piška. V 74. minuti pa je moral znova posredovati tudi Raduha, pred njim se je sam znašel Dejan Georgijević, ki pa je izgubil dvoboj s celjskim vratarjem. Je pa v 89. minuti celjsko zmago potrdil Amadej Brecl, ko je prišel po desni strani v kazenski prostor in žogo poslal pod prečko za 3:1.

Celjani bodo v 9. krogu v soboto gostovali pri Olimpiji, Domžale pa bodo gostile Radomlje.

* Arena Z'dežele, gledalcev 300, sodniki: Obrenović, Vukan, Kasapović.
* Strelci: 0:1 Vuk (10.), 1:1 Božić (44.), 2:1 Medved (52.), 3:1 Brecl (89.).
* Celje: Raduha, Flis, Zec, Zaletel, Kerin (od 77. Brecl), Majevski (od 68. Benedičič), Šporn, Vrbanec, Begić (od 68. Kuzmanović), Božić (od 81. Svetlin), Medved (od 81. Sokler).
* Domžale: Mulalić, Alić, Klemenčič, Dobrovoljc, Hodžić (od 59. Žinič), Husmani (od 75. Martinović), Markuš (od 59. Pišek), Ibričić, Jurilj (od 75. Podlogar), Jakupović, Vuk (od 59. Georgijević).
* Rumeni kartoni: Majevski, Benedičič, Kuzmanović; Husmani, Dobrovoljc.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 1
  • radovednica 10:09 12.september 2021.

    Oh ja, Olimpija... Samo, da vidite,in slišite za neko Muro, je že konec. To se je vedelo že takrat, ko je bilo znano, da je naslednje kolo, kjer morate tam gostovati. Bolje in ceneje bibilo, da bi ostali kar doma, ...prikaži več bi bilo ceneje. Izgubili bi 3:0, pa bi raje imeli piknik "u Stožicama".

Sorodne novice