Šport > Nogomet
261 ogledov

Obala prevroča za vijolice, Koper na vrhu

FC Koper NK Maribor Reševalni pas/Twitter
V soboto sta bili odigrani dve tekmi 6. kola elitne slovenske nogometne lige.

Na Bonifiki je Koper premagal Maribor (2:0) in se zavihtel na prvo mesto prvenstvene lestvice. Koprčani so pod vodstvom Zorana Zeljkovića še naprej neporaženi. Primorci so večji del naloge opravili že v prvem polčasu, na drugi strani pa so Mariborčani sicer izpolnili želje trenerja Simona Rožmana glede števila strelov, a so bili ti preslabi in premalo natančni.

Koprčani, ki so Maribor zadnjič premagali pred šestimi leti, so povedli že v prvi minuti, ko je do odbite žoge dobrih deset metrov od vrat prišel Karlo Bručić in jo med nogama Ažbeta Juga poslal v mrežo. Mariborski vratar se je izkazal v deveti minuti, ko je predenj prišel Kaheem Parris. V 20. minuti je Lamin Colley že ugnal Juga s strelom z leve strani, toda žoga je na koncu zadela prečko in se odbila nazaj v igro.

Mariborčani so dotlej imeli le en nenatančen in en prešibak poskus s "škarjicami", v 26. minuti pa je bil z roba kazenskega prostora nenatančen še Jan Repas. Malce za njim je pri Mariboru poskusil tudi Marko Alvir, s strelom z glavo pa je tudi on žogo poslal mimo cilja. V 30. minuti je znova na drugi strani sprožil Parris, tudi žoga po njegovem strelu je končala mimo vrat.

V 43. minuti pa so Primorci podvojili prednost. Ivica Guberac je izvedel kot z desne strani, na prvi vratnici pa je Nemanja Mitrović žogo poskusil izbiti z glavo, a jo slabo zadel, tako da jo je preusmeril v lastno mrežo. Tik pred koncem polčasa je imel Danijel Šturm priložnost za Maribor, a je v bližini gola zgrešil žogo.

V drugem polčasu je v 59. minuti od daleč poskusil Aleks Pihler, vendar je tudi on kar precej zgrešil vrata, le malce bližje pa je bil Alvir v 63. minuti. Isti igralec je poskusil tudi v 73. minuti s prostega strela, takrat pa je David Adam žogo ujel. Nekaj trenutkov pozneje so gosti znova žogo poslali mimo vrat, v 74. minuti pa je bil nenatančen še Nino Žugelj.

V 90. minuti je tudi Žan Vipotnik prišel do strela, sprožil je malce z desne, Adam pa je spet dobro posredoval. Mariborčani, ki so na koncu imeli 17 strelov, so se sicer trudili, a kljub novim poskusom Žuglja in Mitrovića ostali praznih rok.

Aluminij Domžale PLT PLT Šport Gol za sladokusce ravbarje dvignil z dna

Kalcer Radomlje Tabor Sežana PLT | Avtor: Facebook Facebook

Kalcer Radomlje in Tabor Sežana sta na svojem prvem medsebojnem obračunu v prvi ligi prikazala enakovredno igro, a poln izkupiček je na koncu po uspešno izvedeni enajstmetrovki pripadel Sežancem (0:1), ki so prišli do druge zmage, medtem ko so Radomljani vpisali drugi poraz. Kaj lahko bi bilo tudi drugače, saj so slednji zapravili svoj strel z bele pike.

V vročih Domžalah ekipi v prvem polčasu nista pokazali kake posebne napadalne usmerjenosti. V sicer kar enakovrednem dvoboju sta se ekipi bolj ali manj merili med kazenskima prostoroma, le v osmi minuti je moral posredovati David Šugić po enem redkih poskusov Kraševcev, enkrat pa je bil na drugi strani premalo natančen Marko Božić.

Tudi uvod drugega dela ni bil posebej razburljiv, v 53. minuti so sicer Sežanci kar nevarno zagrozili s prostega strela, a je žoga zletela čez gol. Zatem so se večkrat v napad usmerili tudi Radomljani, ki pa niso resno ogrozili tekmečevih vrat.

Ko je kazalo tudi na mirno končnico, pa je sodnik v 80. minuti pokazal na belo točko, ko je Erika Salkića po strelu podrl eden domačih igralcev, zanesljiv izvajalec enajstmetrovke pa je bil Marko Krivičić.

Že v 82. minuti so imeli po igranju Klemna Nemaniča z roko tudi domači na voljo strel z bele pike, toda Anže Pišek je žogo poslal precej čez vrata, tako da so vse tri točke odšle na Kras.

Prva liga Telemach, 6. kolo:

Koper - Maribor 2:0 (2:0)
Bručić 1., Mitrović/ag 43.

Kalcer Radomlje - Tabor Sežana 0:1 (0:0)
Krivičić 79./11m

Aluminij - Domžale 0:1 (0:1)
Ibričić 25.  

NEDELJA: 
Bravo - Olimpija 
Mura - Celje 

LESTVICA: 
1. Koper 13
2. Maribor 12 (+1)
3. Bravo Ljubljana 9
4. Olimpija Ljubljana 7 (-1)
5. Tabor Sežana 7 (+1)
6. Kalcer Radomlje 5
7. Celje 4
8. Domžale 4 (-1)
9. Aluminij Kidričevo 4 (+1)
10. Mura 2 (-1) 

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 1
  • radovednica 12:22 22.avgust 2021.

    Kakšna liga? Ne ve se, kdo je v njej najslabši. Dobrih, kaj dobrih, še solidnih ni. To je srednji nivo nekdaj SLO lige v dobrih starih časih Juge, ko je prva liga predstavljala zgornjo polovico Evrope! V Slo ligi pa ...prikaži več Vozila Gorica, Ljubljana, Kladivar Celje, ipd. Kakšen Maribor? Druga Jugo liga, povprečje, Olimpija del prvenstva prva, vedno pa v zgornji polovici Jugo lige. To so bili časi dobrega nogometa za Bežigradom!!!!

Sorodne novice