Šport > Nogomet
216 ogledov

Gol za sladokusce ravbarje dvignil z dna

Aluminij Domžale PLT Reševalni pas/Twitter
Odigrana je bila uvodna tekma 6. kola elitne slovenske nogometne lige.

Šesto kolo Prve lige Telemach sta odprli ekipi Aluminija in Domžal, ki sta čakali na prvo zmago. Te pa so se danes veselili Domžalčani (0:1), ki so z golom Senijada Ibričića ugnali najmanj učinkovito ekipo dosedanjega dela prvenstva.

David Flakus Bosilj Tržnica Šport Slovenski najstniški up se seli med italijansko elito

Prvi polčas je ponudil precej razburljivo predstavo, v kateri so bili uvodoma precej konkretnejši Kidričani, a prvi nevarnejši strel je v deseti minuti sprožil Ibričić, poskus kapetana Domžal pa je ukrotil Luka Janžekovič. Sledile so nevarne akcije domačih, v 16. minuti je Marko Brest streljal, Ajdin Mulalić pa je žogo odbil, v 19. minuti je Jaka Bizjak zadel okvir vrat, isti igralec je nato v 25. minuti poskusil s "škarjicami", a je bil spet na mesto domžalski vratar.

Še v isti minuti pa so gosti povedli, potem ko je Ibričić prišel do žoge na polovici Aluminija in nato z dobrih 20 metrov zadel v zgornji desni kot vrat domačih za 1:0. Le dve minuti zatem je bil spet na drugi strani nevaren Bizjak, a je žogo iz ugodnega položaja poslal le malenkost čez gol.

Uvod drugega polčasa je bil mirnejši in brez večjih priložnosti, šele v 72. minuti so domači poskusili s strelom Tilna Pečnika od daleč, a Mulalić ni imel veliko dela. Dobrih pet minut pozneje je Tilen Pečnik poskusil še z glavo, domžalski vratar pa je žogo brez posebnih težav ujel. V 80. minuti je bilo spet malce bolj vroče pred domžalskimi vrati, a znova brez uspeha.

V 81. minuti je Aluminij prek Roka Kidriča tudi zadel, toda takrat je bil napadalec domačih v prepovedanem položaju. Dve minuti pozneje je Tilen Pečnik spet streljal, toda Mulalić je žogo ujel. Domači so pritiskali tudi v končnici tekme, toda neuspešno, tako da so tri točke odšle v Domžale.

Prva liga Telemach, 6. kolo:

Aluminij - Domžale 0:1 (0:1)
Ibričić 25.

SOBOTA:
Kalcer Radomlje - Tabor Sežana
Koper - Maribor

NEDELJA:
Bravo - Olimpija
Mura - Celje

LESTVICA:
1. Maribor 12
2. Koper 10 (-1)
3. Bravo Ljubljana 9
4. Olimpija Ljubljana 7 (-1)
5. Kalcer Radomlje 5 (-1)
6. Celje 4
7. Domžale 4 (-1)
8. Tabor Sežana 4
9. Aluminij Kidričevo 4 (+1)
10. Mura 2 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.