Šport > Nogomet
128 ogledov

Vodilni Koper do nove zmage, remi Maribora

Ivan Borna Jelić Balta Profimedia
Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 7. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1, Maribor je doma z 1:1 remiziral proti Bravu.

Koprčani so tudi po sedmem krogu neporaženi in bodo še naprej na vrhu prvenstvene lestvice. Čeprav v Sežani niso prevladovali, saj so bili domači povsem enakovreden tekmec, so po zaslugi Ivana Borne Jelića Balte prišli do novih treh točk, skupaj pa jih imajo 16 s šestih tekem. Tabor ostaja pri sedmih s sedmih tekem.

Tekma v uvodu ni bila posebej razburljiva, več konkretnosti so pokazali domači, ki pa niso resno ogrozili debitanta med koprskima vratnicama, 18-letnega Dennyja Tiganja.

Precej bolj nevarni so bili soigralci slednjega v 25. minuti, iz svoje prve resne akcije so zadeli prečko, potem ko je s 13 metrov streljal Luka Vešner Tičić. V 38. minuti je Lamin Colley pri malce bolj napadalno navdahnjenih Koprčanih v 38. minuti celo zadel, toda iz prepovedanega položaja.

V 42. minuti je po dolgem času nov nenatančen strel od daleč pri domačih sprožil Marko Krivičić, na drugi strani pa je v 52. minuti Colley pred vrati zgrešil žogo po podaji z leve strani. Pet minut kasneje je preveč po sredini meril Aleksandar Rajčević, tri minute pozneje pa so bili zelo nevarni Sežanci, ko je Dino Stančič z glavo streljal iz bližine, toda mladi Tiganj je dobro posredoval.

V 69. minuti so Koprčani povedli, ko je z osmih metrov zadel Jelić Balta, ki se je prvič v sezoni vpisal med strelce. Domači so se pozneje trudili priti do izenačenja, med drugim je v 83. minuti Dominik Mihaljević poskusil s prostega strela, toda meril je malce previsoko.

Na drugi strani se je več prostora odpiralo tudi za hitre koprske napade, iz katerih so dvakrat prišli v nevarno cono, a brez uspeha. Tom Kljun je imel v 90. minuti žogo za izenačenje, ko je nenadoma prišel do strela z 12 metrov, toda meril je preveč po sredini, tako da se je znova izkazal Tiganj.

Tjaš Begić SNL Šport Celjani zapustili predzadnje mesto

Hitro vodstvo Maribora, po rdečem kartonu izenačenje

V Ljudskem vrtu sta se srečali ekipi, ki sta bili pred tem krogom točkovno izenačeni tik pod vrhom lestvice. Tudi po obračunu se stanje ni spremenilo. Maribor je kljub uri igre z igralcem manj prišel do točke, Bravo pa je še sedmo tekmo v sezoni končal brez poraza.

Mariborčani so povedli že v prvi minuti tekme, ko je po prekinitvi do strela s 14 metrov prišel Vid Koderman in premagal Igorja Vekića. S tem je dosegel svoj prvenec v vijoličnem dresu.

Štajerci so sicer imeli še naprej terensko pobudo, bili nevarni tudi v 14. minuti, ko je še pravočasno strel blokiral Vanja Drkušić. Gosti niso posebej ogrožali Ažbeta Juga, toda v 41. minuti so na igrišču tekmeci ostali brez izključenega Blaža Vrhovca. Temu je sodnik Matej Jug ob bučnih protestih domače ekipe in gledalcev na tribunah pokazal rdeči karton po prekršku, ko je namerno ustavil protinapad Martina Kramariča.

Blaž Vrhovec | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem polčasu je pričakovano pobudo prevzel Bravo, ki pa si proti discipliniranim domačim ni ustvaril resne priložnosti. Šele v 62. je rezervist Amar Memić poskusil z močnim strelom in za malo zgrešil cilj.

V 63. minuti pa je po dveh minutah po vstopu v igro udaril nekdanji igralec Maribora Gregor Bajde, potem ko je po podaji Memića z desne strani z glavo žogo poslal proti vratnici, od nje pa se je žoga odbila čez golovo črto.

V 77. minuti je Simon Nsana poskusil srečo od daleč in oplazil prečko mariborskih vrat, malce pozneje pa je Nemanja Jakšić prešibko poslal žogo v smer želenega cilja.

Kljub igralcu manj so tudi Mariborčani čakali na svoje priložnosti, Danijel Šturm je v 86. minuti poskusil s strelom malce z leve, toda Vekić je bil na mestu. Že v 90. minuti je Gregor Sikošek žogo poslal čez gol iz nove obetavne akcije.

V drugi minuti sodniškega dodatka so Mariborčani zahtevali najstrožjo kazen, ko je Šturm padel v kazenskem prostoru, toda Jug, ki so ga domači navijači izžvižgali, je le odmahnil z roko.

Prva liga Telemach, 7. kolo:

Celje : Kalcer Radomlje  2:0 (1:0)
Božić 26., Begić 76.

Tabor Sežana : Koper   0:1 (0:0)
Jelić Balta 69.

Maribor : Bravo  1:1 (1:0)
Koderman 1.; Bajde 63.

Nedelja:
Domžale - Mura
Olimpija - Aluminij

Lestvica:
 1. Koper                6   5   1   0  12:4  16
 2. Bravo                7   3   4   0   8:3  13
 3. Maribor              7   4   1   2  12:10 13
 4. Olimpija Ljubljana   6   3   1   2   9:8  10
 5. CB24 Tabor Sežana    7   2   1   4   6:7   7
 6. Celje                7   2   1   4   7:9   7
 7. Kalcer Radomlje      6   1   2   3   4:6   5
 8. Mura                 5   1   2   2   5:8   5
 9. Aluminij             6   0   4   2   1:4   4
10. Domžale              5   1   1   3   3:8   4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.