Šport
187 ogledov

Prvoligaš ima novega trenerja

Dušan Kosić Profimedia
Strateg, ki je v sezoni 2019/20 Celje popeljal do naslova državnih prvakov, bo znova sedel na trenersko klop.

Nogometni klub Tabor Sežana je na uradni spletni strani objavil, da je novi trener moštva postal Dušan Kosić. Petdesetletni Ljubljančan je nazadnje vodil Celje, s katerim se je razšel decembra lani. Zdaj je s sežanskim klubom podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23.

"Izredno se veselim prihajajočega obdobja, saj bomo v klubu združili moči s trenerjem, ki ga sam izjemno cenim in spoštujem. Z Dušanom sva v preteklosti že sodelovala in ostala v stikih vse do danes, kar je bil tudi povod za sklenitev novega sodelovanja. Verjamemo, da smo s tem dobili osebo, ki nam bo pomagala pri nadaljnjem razvoju kluba," je ob oznanitvi sodelovanja dejal športni direktor sežanskega prvoligaša Davor Škerjanc.

Kosić je nazadnje vodil Celje in z njim v sezoni 2019/20 slavil naslov slovenskih prvakov. Na klopi je ostal 131 tekem, na katerih je zabeležil 54 zmag, 37 neodločenih izidov in 40 porazov.

V trenerski karieri je od leta 2010 vodil Krško, Olimpijo, kranjski Triglav ter nazadnje Celje. Vmes je vodil še slovensko reprezentanco do 17 let.

Kosić je športno pot začel pri domači Svobodi, kasneje pa je zastopal še barve Elana iz Novega mesta, Beltincev, Vevč, Korotana, Rudarja iz Velenja, avstrijskega Ferlacha in ljubljanske Olimpije, katere član je bil dvakrat in za katero je zbral največ nastopov.

Za reprezentanco je med letoma 1992 in 1994 nastopil petkrat, v državnem prvenstvu pa je odigral 421 tekem in dosegel 80 golov.

Komentarjev 1
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 08:30 11.september 2021.

    Super, veliko uspeha z novim klubom želim in upam, da ste se dogovorili za dolgoročno sodelovanje, kajti le to omogoča konstanten uspeh. Ko boste igrali v evropskih tekmovanjih, bodo pa tudi finance boljše.

Sorodne novice