Zagreb avstrijski, nova ničla za Slovenijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Alpski smučarji so se v Zagrebu pomerili na slalomu. Zmagovalec je bil znova Marcel Hirscher.
Oglej si celoten članek

Na četrtem slalomu v letošnji sezoni svetovnega pokala sta nastopila dva Slovenca. Štefan Hadalin je nastopil s številko 27, Žan Kranjec pa s številko 62. Oba sta ostala brez finalne vožnje.

Poškodba Konec sezone še za enega smučarja

Po nastopu elitne petnajsterice slalomistov je bil vrh povsem avstrijsko obarvan, naši severni sosedi so zasedli prva tri mesta. Najhitrejši je bil Marco Schwarz, za njim sta se zvrstila Marcel Hirscher (+0,37) in Manuel Feller (+0,42). Na četrto mesto je na kratki in precej lahki progi prišel Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,70), na peto pa Francoz Alexis Pinturault (+0,77). V nadaljevanju prve vožnje se vrstni red pri vrhu ni spreminjal.

Prvi slovenski predstavnik Štefan Hadalin je nastopil skromno, naredil nekaj manjših napak in se ob prihodu v cilj zvrstil za vsemi, ki so končali progo (+2,90). Kmalu je postalo jasno, da je bil prepočasen za finale, osvojil je 39. mesto. Nič bolje ni šlo niti Žanu Kranjcu. Drugi vmesni čas je še kazal na morebitno trideseterico, toda v spodnjem delu je naredil napako in odstopil.

Slalom (Ž) Neverjetno, kaj počne Shiffrinova, polom Slovenk

Na koncu je znova slavil Hirscher, Schwarz je na drugi progi odstopil. Drugi je bil Pinturault, ki je za Avstrijcem zaostal šest desetink sekunde, tretje mesto pa je pripadlo Fellerju z zaostankom 62 stotink sekunde. Hirscher je tako osvojil svojo še peto kristalno krono Snežnega kralja Sljemena. Skupno je to njegova že 64. zmaga v svetovnem pokalu, trideseta slalomska. Več zmag imata le Šved Ingemar Stenmark (86) in Američanka Lindsey Vonn (82).

Skupno so to bile že 130 stopničke za Avstrijca. Več jih imata prav tako Stenmark (153) in Vonnova (137). Hirscher je prišel do svoje šeste zmage v sezoni za vodstvo tako v seštevku discipline kot tudi v skupnem seštevku.

Medtem ko so Slovenci vpisali ničlo, pa se veselijo predstavniki domače hrvaške vrste. Istok Rodeš je ponovil izid kariere, ko je bil sedmi na slalomu v Madonni di Campiglio, v finalu pa sta do točk prišla tudi Matej Vidović s 15. mestom in Elias Kolega, ki je bil 20. Kar devet tekmovalcev je odstopilo v finalu na ledeni in zahtevni progi.

Rezultate slaloma v Zagrebu si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.