Dva Slovenca že v tretjem krogu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uspešen dan za slovenska teniška igralca.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je  po predaji Egipčanke Majar Šerif uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. V naslednjem krogu se bo pomerila z boljšo tekmico četrtkovega dvoboja drugega kroga, Američanko Jessico Pegula ali Ukrajinko Anhelino Kalinino.

V prvem krogu je Zidanškova zanesljivo premagala Američanko Claire Liu, ki je na lestvici WTA uvrščena 50 mest slabše. V obeh nizih je Slovenka brez težav nadzorovala potek dvoboja, obakrat povedla s 4:1 in potem zanesljivo dobila niza po skupno le uri in 14 minutah.

Zidanškova je edina od lanskih polfinalistk Rolanda Garrosa, ki tudi letos ostaja v konkurenci.

Tudi Aljaž Bedene je uspešno prestal drugi krog Roland Garrosa. Ljubljančanu je s 4:6, 6:4, 7:6 (5), 6:4 premagal Urugvajca Pabla Cuevasa. Bedene je tako po več kot treh urah izenačenega dvoboja napredoval v naslednji krog Pariza, potem ko je po slabšem začetku premagal tekmeca, ki je na lestvici ATP skoraj 50 mest bolje uvrščen.

Slovenski igralec, ki je v uvodnem nastopu ugnal Avstralca Christopherja O'Connella prav tako s 3:1 v nizih, je tokrat izgubil uvodni niz s 4:6, potem pa dobil drugega z enakim izidom. Odločilen je bil nato tretji, ko je Bedene izenačil na 4:4 in povedel s 6:5, potem pa v podaljšani igri slavil in si pripravil dobro izhodišče za zmago.

To je nato dosegel v četrtem nizu, ko vodstva s 4:2 in 5:3 ni izpustil iz rok. Cuevas je še znižal na 4:5, a je potem slovenski igralec dobil igro na svoj servis in po treh urah in 14 minutah napredoval v tretji krog.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.