Šport
178 ogledov

Dva Slovenca že v tretjem krogu

Tamara Zidanšek Profimedia
Uspešen dan za slovenska teniška igralca.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je  po predaji Egipčanke Majar Šerif uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. V naslednjem krogu se bo pomerila z boljšo tekmico četrtkovega dvoboja drugega kroga, Američanko Jessico Pegula ali Ukrajinko Anhelino Kalinino.

V prvem krogu je Zidanškova zanesljivo premagala Američanko Claire Liu, ki je na lestvici WTA uvrščena 50 mest slabše. V obeh nizih je Slovenka brez težav nadzorovala potek dvoboja, obakrat povedla s 4:1 in potem zanesljivo dobila niza po skupno le uri in 14 minutah.

Zidanškova je edina od lanskih polfinalistk Rolanda Garrosa, ki tudi letos ostaja v konkurenci.

Tudi Aljaž Bedene je uspešno prestal drugi krog Roland Garrosa. Ljubljančanu je s 4:6, 6:4, 7:6 (5), 6:4 premagal Urugvajca Pabla Cuevasa. Bedene je tako po več kot treh urah izenačenega dvoboja napredoval v naslednji krog Pariza, potem ko je po slabšem začetku premagal tekmeca, ki je na lestvici ATP skoraj 50 mest bolje uvrščen.

Slovenski igralec, ki je v uvodnem nastopu ugnal Avstralca Christopherja O'Connella prav tako s 3:1 v nizih, je tokrat izgubil uvodni niz s 4:6, potem pa dobil drugega z enakim izidom. Odločilen je bil nato tretji, ko je Bedene izenačil na 4:4 in povedel s 6:5, potem pa v podaljšani igri slavil in si pripravil dobro izhodišče za zmago.

To je nato dosegel v četrtem nizu, ko vodstva s 4:2 in 5:3 ni izpustil iz rok. Cuevas je še znižal na 4:5, a je potem slovenski igralec dobil igro na svoj servis in po treh urah in 14 minutah napredoval v tretji krog.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice