Šport
446 ogledov

Slovenka v pravem trilerju klonila proti bivši prvi igralki sveta

Kaja Juvan Profimedia
Kaja Juvan po hudem boju klonila na zadnji stopnici v Strasbourgu.

Slovenka Kaja Juvan je izgubila današnji finalni teniški obračun na turnirju WTA v Strasbourgu z denarnim skladom 203.024 evrov. Od 21-letne Ljubljančanke je bila boljša Nemka Angelique Kerber, trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je po treh urah in 20 minutah zmagala s 7:6 (5), 6:7 (0) in 7:6 (5).

Juvanova je sijajno odprla svoj prvi finalni obračun na turnirjih serije WTA in 13 let starejši tekmici odvzela uvodna dva servisa. Hitro je povedla s 4:1 in 5:2, nato pa je v končnici uvodnega niza pobudo prevzela izkušena in z vsemi žavbami namazana igralka iz Nemčije.

V letu 2016 zmagovalka kar dveh turnirjev za grand slam v avstralskem Melbournu in ameriškem New Yorku, dve leti kasneje pa še v Wimbledonu, je v deveti igri nato odvzela začetni udarec Juvanovi ter po svojem servisu izenačila na 5:5.

Kaja Juvan | Avtor: Profimedia Profimedia

V prelomnih trenutkih dvoboja je Kerberjeva zadržala visoko raven in v enajsti igri znova odvzela servis Slovenki, a je Juvanova v naslednji igri pokazala zobe, izenačila na 6:6 in izsilila podaljšano igro. V "tie-breaku" je bila bolj preudarna Nemka in zmagala s 7:5.

Drugi niz je bil "preslikava" prvega. V uvodu je prevladovala Juvanova, ki je znova odvzela tekmici dva servisa in povedla s 4:1. A nato je v Strasbourgu znova zagospodarila Kerberjeva, ki je dobila kar štiri zaporedne igre in povedla s 5:4.

Ljubljančanka je v deseti igri prekinila "agonijo" in izenačila na 5:5 ter si nato tudi izborila še drugo podaljšano igro v današnjem obračunu. Ta je minil v absolutni prevladi mlade Slovenke, tekmici ni prepustila niti točke, slavila je s 7:0.

V odločilnem tretjem nizu so odločali detajli. Odločitev o zmagovalki je znova padla v podaljšani igri, po hudem boju za vsak košček igrišča pa je malenkostno več pokazala Nemka in po izenačenem in maratonskem boju dosegla svojo 14. turnirsko zmago.

Kaja Juvan | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tem kaže omeniti, da se je mlada Slovenka z izkušeno Nemko že pomerila pred dvema letoma na OP Francije in jo premagala s 6:3 in 6:3.

Juvanova je v prvem krogu turnirja v Alzaciji premagala Izraelko Lino Glushko. Nato je bila boljša od Nefise Berberović iz Bosne in Hercegovine, v četrtfinalu je nato ukanila Belgijko Elise Mertens, v polfinalu pa je na kolena položila še prvo nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo.

Juvanova bo po današnjem finalu v Strasbourgu odpotovala na odprto prvenstvo Francije v Parizu. V uvodnem krogu najbolj slovitega turnirja na svetu na peščeni podlagi jo čaka ruska kvalifikantka Oksana Selehmetova.

Poleg Juvanove bosta v francoski prestolnici od Slovencev nastopila še Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene. Slednji se bo že v nedeljo pomeril z Avstralcem Christopherjem O'Connellom, Zidanškovo, lani polfinalistko Rolanda Garrosa, pa dan kasneje čaka Američanka Claire Liu.

 

Strasbourg, WTA (203.024 evrov):
- finale:
Angelique Kerber (Nem/2) - Kaja Juvan (Slo) 7:6 (5), 6:7 (0), 7:6 (5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice