Šport
336 ogledov

Devetnajstletna senzacija: "Ne morem več v restavracijo"

Carlos Alcaraz Epa
Španska teniška senzacija se postopoma privaja na svoj zvezdniški status.

Devetnajstletni Carlos Alcaraz, ki so ga številni mediji že razglasili za naslednika Rafaela Nadala, je takorekoč iz anonimnosti v samo nekaj mesecih postal globalna športna senzacija.

Prepoznavnost so mu prinesli uspehi na teniških igriščih, kjer je v zadnjem mesecu premagal tako omenjenega slavnega rojaka kot prvega tenisača sveta Novaka Đokovića. Z odmevnimi predstavmi si je mladi španski up prislužil status enega izmed favoritov za zmago na pravkar trajajočem OP Francije.

Carlos Alcaraz | Avtor: Profimedia Profimedia
Alcaraz je v sezono vstopil kot 32. igralec sveta, trenutno pa je na visokem šestem mestu. Še bolje mu kaže na lestvici Race to Turin, ki upošteva samo rezulate tekoče sezone. Več točk od njega sta v letu 2022 zbrala samo Grk Stefanos Cicipas in Nadal, a je razlika med njimi zanemarljiva. Ob tem velja omeniti, da je Cicipas letos odigral že 11 turnirjev (Alcaraz le sedem), Nadal pa je osvojil OP Avstralije, kjer je pridobil večino svojih točk.

Alcaraz je letos slavil na štirih turnirjih (4-0) in je še vedno nepremagan v finalih ATP turnirjev (5-0). Osvojil je že dva mastersa, enega na trdi in enega na peščeni podlagi, ter dva turnirja serije 500.

Po zmagi v uvodnem krogu OP Francije, kjer je z igrišča odpihnil Argentinca Juana Ignacia Londera s 6:4, 6:2 in 6:0, je 19-letnik spregovoril o privajanju na zvezdniški status.

"Najbolje pri vsem tem je to, da lahko živim svoje sanje. Vesel sem, ko igram tenis in se udeležujem turnirjev. Nimajo vsi tega privilegija. Mislim, da je to najboljša stvar pri meni. Najslabše je morda to, da ne morem več živeti normalnega življenja izven igrišča. Ne morem več v miru obiskati restavracije ali početi drugih stvari," je povedal Alcaraz.

Carlos Alcaraz | Avtor: Epa Epa

Spregovoril je tudi o dodatnem pritisku, ki ga prinaša vloga favorita. "Naučil sem se upravljati z rečmi tako na igrišču kot izven njega. To, da so me postavili kot favorita, mi predstavlja dodatno motivacijo. V samo enem letu sem postal eden izmed favoritov za zmago na Roland Garrosu. Imam tudi ogromno podpore s tribun, zato bom poskušal vse to obrniti v svoj prid."

"Ni me strah povedati, da sem pripravljen osvojiti grand slam."

Carlos Alcaraz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice