Dva velika Rogličeva tekmeca ostala brez Toura

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirka po Franciji bo minila brez dveh nekdanjih zmagovalcev.
Oglej si celoten članek

Po neprepričljivih predstavah v zadnjih tednih so bili pri ekipi Ineos prisiljeni ukrepati, brez nastopa na dirki po Franciji pa sta tako ostala dva njena nekdanja zmagovalca. Zaradi slabe forme bosta tako brez največjega kolesarskega tekmovanja ostala Chris Froome, ki je na francoski pentlji slavil v letih 2013, 2015, 2016 in 2017, ter Geraint Thomas, najboljši leta 2018. 

Oba kolesarja sta si na kriteriju Dauphine nabrala precejšnja zaostanka za najboljšimi, Ineos pa je prepričljivo izgubil bitko z moštvom Jumbo-Visma. Pri slednjem je odlično kolesaril Primož Roglič, ki pa je v četrti etapi padel in kasneje kot vodilni na dirki tudi odstopil.

Na Touru bo vodja Ineosa branilec lovorike Egan Bernal, pomagal pa mu bo tudi lanski zmagovalec dirke po Italiji Richard Carapaz.

"Ponosen sem na dejstvo, da imamo v ekipi nekdanje, sedanjega in verjamem tudi prihodnje zmagovalce Toura. Izbira pravega vodje za pravo dirko je najpomembnejša, zato je potrebna analiza zadnjih informacij, da bi izbrali pravega moža. Egan bo znova meril na rumeno majico," je dejal vodja ekipe Dave Brailsford.

Ta je še sporočil, da bo Froome, ki bo naslednje leto kolesaril za ekipo Israel Start-Up Nation, poskušal v tem letu osvojiti Vuelto, Thomas pa se bo za najvišja mesta potegoval na Giru.

Foto: Epa Geraint Thomas

Tour se bo sicer začel 29. avgusta in končal 20. septembra, Giro bo potekal od 3. do 25. oktobra, Vuelta pa od 20. oktobra do 8. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.