Dve četrti mesti

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Rajmond Debevec je na evropskem prvenstvu v Osijeku osvojil četrto mesto v disciplini velikokalibrska puška trojni položaj na 300 metrov.
Oglej si celoten članek

Debevec je tokrat zadel 1174 krogov, tako kot drugouvrščeni Francoz Josselin Henry in tretjeuvrščeni Švicar Marcel Buerge, brez odličja pa je ostal zavoljo svojega izkupička v predzadnji seriji v stoječem položaju.

V zadnji seriji v stoječem položaju sta Debevec in Buerge zadela po 95 krogov, francoski strelec pa si je s 96 krogi zagotovil odličje srebrnega leska. O nosilcu bronaste kolajne je tako odločala predzadnja serija, v tej pa je bil boljši Švicar, ki je zadel 94, Debevec pa le 92 krogov. Na današnjem strelskem maratonu je zmagal Francoz Cyril Graff s 1179 krogi.

Slovenija je imela na današnji tekmi v slavonski prestolnici še dva predstavnika: Robi Markoja je s 1158 krogi zasedel 16., Dušan Ziško pa s 1142 krogi 24. mesto. V ekipni konkurenci so z novim svetovnim in evropskim rekordom slavili Francozi (3522), srebrno kolajno so osvojil Švicarji (3487), bronasto Norvežani (3483), Slovenci pa nehvaležno četrto mesto (3474).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.