Šport
13 ogledov

Dve četrti mesti

rajmodn debevec kvalifikacije Stanko Gruden/STA
Rajmond Debevec je na evropskem prvenstvu v Osijeku osvojil četrto mesto v disciplini velikokalibrska puška trojni položaj na 300 metrov.

Debevec je tokrat zadel 1174 krogov, tako kot drugouvrščeni Francoz Josselin Henry in tretjeuvrščeni Švicar Marcel Buerge, brez odličja pa je ostal zavoljo svojega izkupička v predzadnji seriji v stoječem položaju.

V zadnji seriji v stoječem položaju sta Debevec in Buerge zadela po 95 krogov, francoski strelec pa si je s 96 krogi zagotovil odličje srebrnega leska. O nosilcu bronaste kolajne je tako odločala predzadnja serija, v tej pa je bil boljši Švicar, ki je zadel 94, Debevec pa le 92 krogov. Na današnjem strelskem maratonu je zmagal Francoz Cyril Graff s 1179 krogi.

Slovenija je imela na današnji tekmi v slavonski prestolnici še dva predstavnika: Robi Markoja je s 1158 krogi zasedel 16., Dušan Ziško pa s 1142 krogi 24. mesto. V ekipni konkurenci so z novim svetovnim in evropskim rekordom slavili Francozi (3522), srebrno kolajno so osvojil Švicarji (3487), bronasto Norvežani (3483), Slovenci pa nehvaležno četrto mesto (3474).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.