Šport
23 ogledov

Debevec žrtev novih pravil ISSF

rajmodn debevec kvalifikacije Stanko Gruden/STA
Slovenski strelec Rajmond Debevec je na letošnjih sredozemskih igrah v turškem Mersinu osvojil sedmo mesto v disciplini malokalibrska puška leže.

Debevec je bil v kvalifikacijah najboljši (620,9 kroga), v finalu pa je izpadel po desetih strelih. Na tekmi je nastopil tudi Željko Moičević, ki je s 609,5 kroga osvojil deseto mesto.

Nosilec treh olimpijskih odličij je bil na novem in sodobnem strelišču v Erdemliju poleg lastnih napak tudi žrtev novih pravil Mednarodne strelske zveze (ISSF), v svoji paradni disciplini pa ni ponovil nekaterih izjemnih minulih dosežkov, kot so prvo mesto na evropskem prvenstvu v Beogradu leta 2011, tretje mesto na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Londonu in prvo mesto na lanskem finalu svetovnega pokala v Bangkoku.

Vsaka napaka je lahko usodna

"Razmere na strelišču so bile zame precej težavne, pri visokih temperaturah z veliko vlage imam vedno težave pri uravnavanju srčnega utripa. To težavo sem imel že v prvem delu tekmovanja, ko so bili izidi precej nižji od pričakovanj, z dobrim taktičnim in tehničnim nastopom pa sem kvalifikacije vendarle končal na prvem mestu. V finalu vsi začnemo z ničle, po novih pravilih pa je vsaka napaka lahko usodna in nimaš časa za popravek in izboljšanje uvrstitve. Podrobna analiza bo pokazala, kje sem storil napako. V finalu sem imel boljši občutek kot v kvalifikacijah, vendar je bila moja percepcija slaba in nisem zaznal tehničnih napak, ki sem jih delal v finalu," je po sedmem mestu dejal Debevec.

Na današnji tekmi je zmagal Francoz Valerian Sauveplane, drugi je bil Italijan Marco De Nicolo, tretji pa Hrvat Bojan Đurković.

V četrtek bo nastopila Živa Dvoršak v disciplini malokalibrska puška trojni položaj, moška kraljevska strelka preizkušnja pa bo na sporedu v petek, 28. junija. Na tekmi bosta nastopila Debevec in Moičević.

Slovenski rokometaši remizirali s Tunizijci

Slovenska moška rokometna reprezentanca je igrala neodločeno s Tunizijo 32:32 (17:17), po današnjem remiju pa si še ni izborila polfinalnega nastopa na sredozemskih igrah v turškem Mersinu. Dokončna odločitev o tem bo padla po četrtkovih tekmah med Tunizijo in Egiptom ter Hrvaško in Grčijo.

Slovenija je na štirih tekmah premagala Grčijo in Hrvaško, igrala neodločeno s Tunizijo in izgubila z Egiptom. Trenutno je v vodstvu s petimi točkami, Hrvaška in Egipt sta jih je zbrali po štiri, Tunizija tri, Grčija pa je brez točk.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Simon Razgor s sedmimi goli, Borut Mačkovšek je prispeval šest, Gašper Marguč pa pet golov.

Dve zmagi slovenskih odbojkaric

Slovenski odbojkarici na mivki Andreja Vodeb in Simona Fabjan sta sijajno odprli sredozemske igre v Mersinu. Naša ženska naveza je najprej premagala špansko kombinacijo Cristina Hopf-Alejandra Simon z 2:0 (24, 15), nato pa še s srbsko Isidora Egić-Marija Milošević z 2:0 (12, 22).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.