Šport
44 ogledov

Dugonjić prvak, rokometaši ugnali Hrvate

Marta Bon bo po koncu sezone zapustila klop Krima Mercatorja. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Obe naši rokometni reprezentanci sta se danes pomerili s Hrvaško. Dekleta so remizirala (31:31), fantje pa zmagali (34:32). Badmintonski turnir je dobro začela Maja Tvrdy, Damir Dugonjić pa je postal sredozemski prvak na 50 metrov prsno.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem kolu sredozemskih iger v Mersinu premagala Hrvaško (34:32). V današnjem prestižnem sosedskem obračunu je bil v slovenski izbrani vrsti najbolj učinkovit Simon Razgor, ki je dosegel sedem golov, Gašper Marguč in Jure Dolenec sta jih dosegla po šest, Borut Mačkovšek pa pet zadetkov. Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so na dosedanjih treh tekmah premagali Grke in Hrvate ter izgubili z Egipčani, v sredo pa se bodo pomerili s Tunizijci.

Slovenke ostale neporažene

Slovenska ženska rokometna reprezentanca si je po uvodnih treh zmagah nad Tunizijo, Makedonijo in Španijo zagotovila polfinalni nastop, v današnji tekmi četrtega kola pa je remizirala s Hrvaško (31:31). Pri izbrankah Marte Bon je bila najbolj učinkovita Tamara Mavsar s šestimi goli, Barbara Lazović, Neli Irman, Maja Zrnec, Nina Jeriček in Ana Gros pa so dosegle po štiri gole.

"Dugi" evropskemu dodal sredozemski naslov

Aktualni evropski prvak na 50 prsno, Damir Dugonjić, je postal tudi sredozemski prvak. V finalu je plavalec ravenskega Fužinarja z dosežkom 27,63 ugnal Italijana Andreo Toniatija (27,81) in Srba Čabo Siladjija (27,93), ki sta osvojila srebro in bron. Koprčan Matjaž Markič je osvojil osmo mesto. Na 200 delfin je bil Robi Žbogar peti, najboljši je bil Srb Velimir Stjepanović.

Še peta medalja za Klinarjevo

V ženski konkurenci na 50 prsno je plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel osvojila sedmo mesto, zmagala je Italijanka Michaela Guzzetti

Anja Klinar je v Mersinu osvojila že svojo peto medaljo. V torek je bila z 2:10,79 druga na 200 delfin, za Italijanko Stefanio Pirozzi, ki je progo zmogla v 2:09,83 minute. Druga Italijanka, Emanuela Albenzi, se ni vključila v boj za prvo mesto.

"Startala sem na zlato. Zjutraj mi je šlo zelo dobro, popoldan pa sem si želela še malo boljši izid, a očitno sem že malo utrujena. S še eno medaljo, že peto tukaj in glede na težave v sezoni sem tudi s plavanjem in dosežki tukaj lahko zelo zadovoljna," pa je o novi medalji menila 25-letna Klinarjeva.

Maja Tvrdy se ne boji tekmic in napoveduje ogorčen boj, ... | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Tvrdyjeva dobro začela pot na vrh

Badmintonistka Maja Tvrdy, prva nosilka sredozemskih iger, je zmagovito začela turnir v Turčiji. V današnjem prvem posamičnem dvoboju je premagala Italijanko Claudio Gruber z 2:0, medtem ko je njena reprezentančna sotekmovalka Nika Koncut morala priznati premoč Turkinji Ozge Bayrak in izgubila z 0:2.

Iztok Utroša je prvi dan turnirja iztržil polovičen izkupiček: proti Hrvatu Zvonimirju Đurkinjaku je klonil z 1:2, Grka Vasileiosa Kiomourtzidisa pa ugnal z 2:0. Miha Horvat je izgubil oba posamična dvoboja: na prvem ga je premagal Turek Ramazan Ozturk z 2:0, na drugem pa Francoz Matthieu Lo Ying Ping z 2:0. Slovenska moška naveza Utroša-Horvat je premagala turško kombinacijo Emre Arslan-Huseyin Oruc z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice