Dve Slovenki v polfinalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Vesna Fabjan in Alenka Čebašek sta se v sprintu v prosti tehniki v Szklarski Porebi uvrstili v polfinale, medtem ko je Katja Višnar obstala v četrtfinalu.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah sprinta na 1,6 kilometra prosto so v izločilne boje napredovale tri Slovenke Vesna Fabjan, Alenka Čebašek in Katja Višnar. V četrtfinalu pa sta bili uspešni le Fabjanova in Čebaškova, ki se bosta borili tudi za nastop v finalu.

Naporna pot prek snežnih zametov

Fabjanova in Čebaškova sta na Poljsko prileteli iz domovine, Višnarjeva pa je zadnja dva tedna trenirala na Norveškem in se je kolegicama pridružila v Pragi. Na Poljskem je veliko snega in slovenska ekipa je porabila precej časa, da se je prek snežnih zametov in precej voženj naokoli ponoči s srede na četrtek prebila do hotela.

V soboto bosta tekmi na deset kilometrov klasično za ženske (14.30) in 15 kilometrov klasično za moške (12.30), v nedeljo pa tekma za svetovno lovoriko v vzponu. Potekala bo na terenih za alpsko smučanje v Szklarski Porebi, obsegala pa bo štiri kilometre vzpona na vrh hriba v Krkonoših, med katerim bodo morali tekmovalci in tekmovalke premagati 500 metrov višinske razlike, po drugi progi za alpsko smučanje pa jih čaka spust. Celotna proga bo dolga osem kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.