Šport
25 ogledov

Dve Slovenki v polfinalu

Vesna Fabjan EPA
Vesna Fabjan in Alenka Čebašek sta se v sprintu v prosti tehniki v Szklarski Porebi uvrstili v polfinale, medtem ko je Katja Višnar obstala v četrtfinalu.

V kvalifikacijah sprinta na 1,6 kilometra prosto so v izločilne boje napredovale tri Slovenke Vesna Fabjan, Alenka Čebašek in Katja Višnar. V četrtfinalu pa sta bili uspešni le Fabjanova in Čebaškova, ki se bosta borili tudi za nastop v finalu.

Naporna pot prek snežnih zametov

Fabjanova in Čebaškova sta na Poljsko prileteli iz domovine, Višnarjeva pa je zadnja dva tedna trenirala na Norveškem in se je kolegicama pridružila v Pragi. Na Poljskem je veliko snega in slovenska ekipa je porabila precej časa, da se je prek snežnih zametov in precej voženj naokoli ponoči s srede na četrtek prebila do hotela.

V soboto bosta tekmi na deset kilometrov klasično za ženske (14.30) in 15 kilometrov klasično za moške (12.30), v nedeljo pa tekma za svetovno lovoriko v vzponu. Potekala bo na terenih za alpsko smučanje v Szklarski Porebi, obsegala pa bo štiri kilometre vzpona na vrh hriba v Krkonoših, med katerim bodo morali tekmovalci in tekmovalke premagati 500 metrov višinske razlike, po drugi progi za alpsko smučanje pa jih čaka spust. Celotna proga bo dolga osem kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.