Novo veliko smučarsko ime že zaključilo s sezono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mowincklova in Agerjeva že končali zimsko sezono.
Oglej si celoten članek

Sezona v hitrih disciplinah za alpske smučarke se ni še začela, a se je seznam nastopajočih tekmovalk že skrčil. Zaradi poškodb, ki sta jih utrpeli na treningih, sta sezono, še preden se je začela, končali Norvežanka Ragnhild Mowinckel in Avstrijka Christina Ager.

Padec Smučarska zvezdnica si je zlomila komolec

Smukaška in veleslalomska olimpijska podprvakinja Ragnhild Mowinckel si je poškodovala isto koleno, ki si ga je že poškodovala med smukaškim treningom na finalu minule sezone svetovnega pokala v Andori.

Na enem od treningov pred začetkom nove sezone je začutila bolečino, a ni mislila, da bi lahko šlo za hujšo poškodbo. Zato jo je šokirala diagnoza po zdravniškem pregledu, da je obnovila poškodbo kolenskih vezi.

"To je bil res velik udarec in nadrealistično sporočilo, potem ko sem vložila toliko truda, da bi se znova vrnila v formo in pripravila za tekmovalno vrnitev. Na žalost to pomeni, da sem že predčasno sklenila sezono in da me čaka nov krog solz in iskanja potrpljenja. Pripravljena sem še enkrat vse skupaj ponoviti," je sporočila 27-letna Norvežanka.

Štiriindvajsetletna Agerjeva pa je ob koncu tedna padla v Copper Mountainu in si strgala križne vezi ter poškodovala meniskus. Po poškodbi so jo že pripeljali v domovino, kjer jo čaka odhod pod kirurški nož.

Foto: Profimedia Christina Ager

Sezona svetovnega pokala v hitrih disciplinah se bo začela ta konec tedna za moške v kanadskem Lake Louisu, za dekleta pa teden kasneje na istem prizorišču.

Nezgoda Avstrijec silovito trčil v hrvaškega novinarja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.