Šport > Zimski športi
7559 ogledov

Avstrijec silovito trčil v hrvaškega novinarja

felller Print Screen
Pretekli konec tedna se je v Söldnu začela nove sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Z ženskim veleslalomom v Söldnu se je v soboto začela 54. sezona belega cirkusa. Pri dekletih se je zmage veselila komaj 17-letna Avstralka Alice Robinson, ki je za šest stotink sekunde ugnala najboljšo smučarko na svetu Američanko Mikaelo Shiffrin

alice robinson Veleslalom Šport Senzacija: 17-letnica šokirala kraljico belih strmin
17-letnica Šport Alice v čudežni deželi: Še vedno sem v šoku

Po prvi vožnji je zelo dobro kazalo tudi najboljši slovenski veleslalomistki Meti Hrovati, ki je imela četrto izhodišče, a je v finalu žal naredila napako in ostala brez uvrstitve. Za najboljšo slovensko uvrstitev je tako poskrbela povratnica po poškodbi Tina Robnik na 11. mestu.

Tina Robnik "Smo zraven" Šport Novi trener Slovenk zadovoljen z izkupičkom

Kar ni uspelo Hrovatovi, pa je dan kasneje Žanu Kranjcu. Ljubljančan je v finalu nedeljskega veleslalolma, po prvi vožnji je bil četrti, pridobil eno mesto in sezono začel z uvrstitvijo na najnižjo stopniko. Štefan Hadlin je obstal v prvi vožnji.

Žan Kranjec Sölden Izjemno! Šport Kranjec že na prvi preizkušnji sezone na stopničkah!

Pred moškim veleslalomom v Söldnu je prišlo tudi do neljubega incidenta, v katerem jo je skupil hrvaški novinarski kolega Krešimir Gotlin. Med treningom na ledeniku se je vanj zaletel avstrijski smučar Manuel Feller, medtem ko je Gotlin čakal na hrvaškega asa Filipa Zubčića. Po poročanju hrvaški medijev novinar ni utrpel resnih poškodb.

Žan Kranjec Sölden Odmevi Šport Kranjec zadovoljen, trener našel razliko med njim in Pinturaultom žan kranjec Slovenski junak Šport Samozavestni Kranjec optimističen za nadaljevanje

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 12:33 31.oktober 2019.

    Hrvaški AS nima veze pri njih, ali si prvi ali zadnji, že samo da si HR si AS, bog i hrvati pravijo oni :)