Šport > Zimski športi
4335 ogledov

Senzacija: 17-letnica šokirala kraljico belih strmin

meta hrovat Epa Meta Hrovat
Sedemnajstletna Novozelandka Alice Robinson je zmagovalka uvodnega veleslaloma za svetovni pokal v alpskem smučanju.

Alice Robinson je postala velika zmagovalka ledeniškega veleslaloma v Söldnu, kjer se je tradicionalno začela nova, 54. sezona svetovnega pokala belega cirkusa.

Robinsonova je nase opozozila že lani z drugim mestom na finalu v Andori, letos pa je že uvodoma potrdila svoje mesto med veleslalomsko elito.

alice robinson | Avtor: Epa Epa

Rosno mlada smučarka, ki bo decembra dopolnila 18 let, je v finalu pridobila eno mesto in za šest stotink ugnala najboljšo smučarko na svetu, branilko malega kristalnega globusa in vodilno po prvi vožnji Mikaelo Shiffrin (+0,06).

Tretje mesto je osvojila Francozinja Tessa Worley (+0,36), ki se je na najnižjo stopničko zavihtela s šestega. Četrta je bila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann (+0,85), peta pa Italijanka Federica Brignone (0,87).

 | Avtor: Epa Epa

matthias mayer val gardena padec V stabilnem stanju Šport Huda nesreča alpskega smučarja na treningu v Švici

Najboljši čas druge vožnje je zabeležila Norvežanka Maria Theres Tviberg, ki je pridobila kar 20 mest in končala na šestem (+1,03).

Najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat je imela po prvi vožnji odlično izhodišče, saj je zaostajala manj kot sekundo za Shiffrinovo. V srednjem delu proge je bila celo hitrejša od Američanke, ob prihodu v cilj pa je zasedla visoko četrto mesto. Dišalo je po stopničkah, a so se ji načrti žal porušili.

žan kranjec Trener: Šport "Brez Hirscherja bi imel Žan več stopničk in kakšno kolajno več"

Ob nastopu Kranjskogorčanke v finalu je vodila Worleyjeva, pred katero je Hrovatova branila 29 stotink prednosti, a je ta do prvega vmesnega časa že skopnela (-0,01).

Na strmini si je 21-letna Slovenka nabrala več kot šest desetink zaostanka, ob prihodu v ravninski del pa ji je zdrsnilo in ostala je brez uvrstitve. Njen najboljši izid na uvodnih veleslalomih v Söldnu ostaja 18. mesto iz lanske sezone.

V finalu sta odstopili samo dve smučarki. Poleg Hrovatove še Avstrijka Bernadette Schild, ki so jo resneje poškodovano s prizorišča odpeljali s helikopterjem.

schild | Avtor: Epa Epa

Z odstopom Hrovatove je najboljšo slovensko uvrstitev zabeležila povratnica po poškodbi Tina Robnik na 11. mestu (+1,55).

Robnikova je s petim časom finalne vožnje pridobila kar devet mest.

tina robnik | Avtor: Epa Epa

lindsey vonn Velik osip Šport Hirscher in Vonnova le vrh ledene gore, beli cirkus česa takšnega ne pomni

Tretja Slovenka v finalu Ana Bucik je osvojila 23. mesto (+2,59). V drugi vožnji ni bila tako prepričljiva kot v prvi, nazadovala je za sedem mest.

Neja Dvornik, startna številka 49, se ni uvrstila v finalno vožnjo (+3,17/36. mesto).

Aktualna svetovna prvakinja v veleslalomu, Petra Vlhova, ki je nastopila s startno številko ena, je tekmo končala na 14. mestu.

štefan hadalin Besen na Fis Šport Slovenski smučar jezen: Če bi Hirscher še smučal...

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.