Šport > Zimski športi
15024 ogledov

Huda nesreča alpskega smučarja na treningu v Švici

Marko Vukićević Profimedia
Alpski smučar, ki je bi takoj s helikopterjem prepeljan v bolnišnico in operiran, ima več zlomov, a je na srečo v stabilnem stanju.

Srbski alpski smučar Marko Vukićević se je težje poškodoval na treningu v Švici, kjer je grdo padel, so sporočili iz Smučarske zveze Srbije.

Marko Vukićević | Avtor: Profimedia Profimedia

Vukićević se je v Švici pridružil treningom švicarske reprezentance, na enem izmed njih pa je doživel hud padec, po katerem je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico v Vispu.

Tam so na srečo ugotovili, da je Srb v stabilnem stanju, a je utrpel več težjih poškodb, med drugim zlom noge pod kolenom ter roke, tako da je bil nemudoma operiran.

Operacija je trajala več ur, Vukićević pa je iz bolnišnice že sporočil, da so takšne poškodbe pač sestavni del alpskega smučanja ter da se bo vrnil na snežno progo takoj, ko se mu kosti zacelijo.

Marko Vukićević | Avtor: Epa Epa

Vukićević je sicer dvakratni udeleženec Olimpijskih iger (2014 in 2018) ter trikratni udeleženec Svetovnih prvenstvev (2013, 2017, 2019).

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice