Šport > Zimski športi
12748 ogledov

Shiffrinova pri 24 letih prvič na svojem, to je njen sanjski dom

mikaela shifrin Instagram
Najboljša alpska smučarka na svetu je odprla vrata razkošnega domovanja v Koloradu.

Nesporna kraljica belih strmin Mikaela Shiffrin je med rekordno sezono, v kateri je dobila kar 17 tekem za svetovni pokal in se nekaj časa celo resno spogledovala z rekordnim točkovnim izkupičkom Tine Maze, opremila svoj prvi dom v mestu Edwards, zvezni državi Kolorado.

Hiša oziroma "zatočišče", kot jo je poimenovala 24-letna šampionka, leži v Skalnem gorovju, poleg Shiffrinove pa v njej prebivajo tudi njeni starši. Zvezdnica je pri opremljanju sodelovala s različnimi oblikovalci.

Svoje zamislice je s pomočjo skic posredovala kar s prizorišč tekem svetovnega pokala, starši pa so medtem, ko je ona rušila rekorde na belih strminah, skrbeli za njihovo dosledno realizacijo. Zmagovalka 60 tekem za svetovni pokal je trendom dodala ščepec lastne kreativnosti, navdih pa je črpala tudi iz hotelskih sob, ki so stalnica v življenju vsakega profesionalnega športnika.

Čeprav bo doma preživela največ dva meseca na leto, pri opremljanju ni skoparila z razkošjem. 

Mikaela Shiffrin je lani postala prva smučarka ali smučar, ki je v eni sezoni zaslužila več kot milijon švicarskih frankov.

Večkratnik tega rekordnega zneska so ji prinesle pogodbe s pokrovitelji.

Domovanja je prepredeno s personaliziranimi detajli, ki so tako ali drugače povezani s Shiffrinovo oziroma njeno kariero alpske smučarke. Luksuzno domovanje je kombinacija privlačnega dizajna in prostornosti, ponaša pa se tudi s tehnologijo varčnosti in prestižnimi dodatki, ko je na primer terapevtski bazen.

"Ves čas se ščipam, da slučajno ne sanjam," je o svojem domu dejala 24-letnica. "Navdih sem jemala s povsod, kjer sem bila. To je ena najboljših plati potovanja. Srečala sem se z različnimi stili in občutki, ki sem jih nato spojila v svojem domu," je dodala.

 | Avtor: Instagram Instagram

V času njene odsotnosti bodo za hišo skrbeli starši. "Ko sem doma, mi je zelo pomembno, da sem lahko v krogu družine. Srečo imam, da so se bili starši pripravljeni seliti, saj bi se težko preselila v prvi dom in živela v svoji sanjski hiši, če tega ne bi bili pripravljeni storiti," je pojasnila.

Shiffrinova bo v prihajajoči sezoni napadala svoj četrti zaporedni veliki globus. Pri samo 24 letih je zelo dobro na poti, da postane najuspešnejša alpska smučarka vseh časov.

Je dvakratna olimpijska prvakinja in podprvakinja, ima pet zlatih, srebrno in bronasto medaljo s svetovnih prvenstev, osem malih kristalnih globusov in 83 uvrstitev na zmagovalni oder.

Trenutno je pri 60 zmagah v svetovnem pokalu, kar je 22 manj od rekorderke pri dekletih Lindsey Vonn (82) oziroma 26 manj od absolutnega rekorderja Ingemarja Stenmarka (86).

V lanski sezoni je dobila kar 17 tekem in podrla dve desetletji star rekord Švicarke Vreni Schneider, ki je v eni sezoni dobila 14 tekem. Če bi Shiffrinova ponovila lansko sezono, bi lahko Stenmarka ujela pred dopolnjenim 26. letom starosti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So excited to finally unveil my new house this morning on the @todayshow in @nmoralesnbc’s new “At Home with Natalie” series (link in profile)‼️ I’d like to give a big THANKS to all the local businesses who were involved in making my dream home come true. Namely, the builder Jim Guida and Alvarro Carrillo for all of their ingenuity in managing to incorporate my every request (while I was traveling and competing across the world, no less!) into this incredible and superiorly eco-friendly home. Donna Arenschield + Nancy Rehder (@homeoutfittersvail) for their assistance and patience with helping custom design my home and helping me achieve the look and feel of my “Mountain Modern-Euro- Alpine” taste 😊. Of course, @arrigoniwoods, for their indescribable influence on the soul of my home with their incredibly unique European wood floors and reclaimed wood features throughout my home. @closet_factory_colorado-for making my custom closet and organizational life dreams come true. Thanks to Colorado Pool + Spa Scapes for the “therapy pool” which keeps me relaxed, “centered" and pain-free. Finally, thank you to the one and only Natalie Morales, for telling my story and always being so wonderful to work with, and above all else - genuine. To all the people who contributed to this project - you all know who you are but I can’t mention every name, THANK YOU!! I love my new house; it’s my sanctuary AND THANK YOU for all of your kindness and support of my skiing!! 🙏🤗👏😊🏡🥰 📷: @brentbinghamphoto

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin) on

Komentarjev 2
  • Tadej 20:12 02.avgust 2019.

    Kako na svojem, če pa starši živijo poleg.

  • marsal 15:40 02.avgust 2019.

    samo viharja ne sme biti , ker ji bo vse odpihnilo !