Šport > Zimski športi
750 ogledov

Avstrijko še tretjič izdalo koleno

stephanie brunner Epa
Avstrijska specialistka za veleslalom je utrpela še tretjo poškodbo kolena.

Stephanie Brunner, osma veleslalomistka lanske sezone, se je poškodovala med južnoameriškimi pripravami v Argentini. Ob padcu med treningom v njeni paradni disciplini je utrpela poškodbo levega kolena, zaradi česar se je morala vrniti nazaj v Avstrijo.

V Innsbrucku je opravila pregled z magnetno resonanco, rezultati pa na žalost niso najbolj spodbudni. Preiskava je pokazala poškodbo sprednje križne vezi. 25-letnico je v bolnišnici Hochrum Clinic operiral dr. Christian Fink.

"Julija sem opravila prve zavoje na snegu in občutek je bil zares dober. Kot da premora sploh ne bi bilo. Tudi v Argentini je vse potekalo po načrtu. Koleno se je odzivalo perfektno. Prav zaradi tega sem še bolj razočarana nad diagnozo, a spremeniti ne morem prav ničesar. Lahko se samo ponovno soočim z izzivom," je sporočila smučarka.

Brunnerjeva je utrpela tretjo poškodbo kolena v zadnjih dveh letih. Prvič je sprednjo križno vez strgala na avstrijskem državnem prvenstvu leta 2018. Poškodbo je obnovila januarja letos, ko je padla med treningom na Južnem Tirolskem.

stephanie brunner | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.