Šport > Zimski športi
1341 ogledov

Hirscher sprejel dokončno odločitev

Marcel Hirscher Epa
Avstrijski šampion je užalostil svoje navijače.

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je nocoj na novinarski konferenci v Salzburgu po pričakovanjih objavil težko pričakovano odločitev o koncu kariere.

Zadnje osemletno obdobje v alpskem smučanju bi bilo možno označiti za Hirscherjevo ero. Zaporedoma je osvojil osem naslovov skupnega zmagovalca svetovnega pokala, kar je rekord sam po sebi. Hirscher je kar za dva velika globusa prehitel slovito rojakinjo Annemarie Moser-Pröll, ki je nazadnje v svetovnem pokalu blestela leta 1979. Kar za tri velike kristale pa je prehitel prejšnjega rekorderja med moškimi Marca Girardellija, ki je smučal za Luksemburg.

Ob osmih velikih kristalnih globusih ima v svojih vitrinah tudi ducat malih kristalnih globusov, šest za slalomski in šest za veleslalomski seštevek zadnjih sezon.

Hirscher, doma je na Annabergu na Solnograškem, je skupno zbral 67 zmag v svetovnem pokalu, več sta jih le Ingemar Stenmark (86) in od letos smučarska upokojenka Američanka Lindsey Vonn (82).

As belih strmin ima hkrati ima tudi dve zmagi z olimpijskih iger in sedem s svetovnih prvenstev, v slalomu, veleslalomu, kombinaciji in moštvenih tekmah.

Komentarjev 3
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 07:08 05.september 2019.

    drugega mu ni preostalo kot, da konča, ker si je zadnja leta pomagal z krvnim dopingom in bi ob nadaljevanju izgubil vse naslove.........kakorkoli zdaj je vsem jasno zakaj je bil zadnja leta toliko boljši od ostalih........smučanje bi izgubilo vse pristaše ...prikaži več in zato je moral nehati.......

  • sviktend 21:19 04.september 2019.

    V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na spletu, zato sem se odločil, da pogledam. No, vse je bilo res in to mi je popolnoma spremenilo življenje. začel__➧➧➧➧ www.WebJob33.Com