Šport > Zimski športi
709 ogledov

Hirscher javnost pustil v negotovosti

Marcel Hirscher Epa
V zadnjih letih najboljši alpski smučar se še ni odločil glede svoje prihodnosti.

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher bo na novinarski konferenci prihodnjo sredo v Salzburgu po pričakovanjih objavil težko pričakovano odločitev o prihodnjih načrtih, je danes napovedala avstrijska tiskovna agencija APA.

Avstrijska javnost se že nekaj časa sprašuje, kdaj bo Hirscher končno razkril načrte za prihodnost. Mediji so bili prepričani, da se bo to zgodilo 6. avgusta, ko je 30-letni Hirscher sklical novinarsko konferenco, a jo je pozneje odpovedal.

"Dragi predstavniki medijev, lahko si predstavljate, da odločitev glede moje prihodnosti ni lahka. Bi še smučal v svetovnem pokalu ali ne? Nisem se še odločil, zato vas prosim za razumevanje, ker sem prestavil naše druženje," je Hirscher dejal ob preložitvi druženja z novinarji. To odločitev naj bi tako končno vendarle sporočil 4. septembra.

Marcel Laura Hirscher | Avtor: Epa Epa

Zadnje osemletno obdobje v alpskem smučanju bi bilo možno označiti za Hirscherjevo ero. Zaporedoma je osvojil osem naslovov skupnega zmagovalca svetovnega pokala. Ob osmih velikih kristalnih globusih ima v svojih vitrinah tudi ducat malih kristalnih globusov, šest za slalomski in šest za veleslalomski seštevek zadnjih sezon.

Skupno je zbral 67 zmag v svetovnem pokalu, hkrati pa ima tudi dve zmagi z olimpijskih iger in sedem s svetovnih prvenstev, v slalomu, veleslalomu, kombinaciji in moštvenih tekmah.

Marcel Hirscher Avstrijci besni Šport Ligety namignil na konec Hirscherjeve kariere

Avstrijski mediji se sprašujejo, ali ni Hirscherjevih načrtov že predčasno izdal Ted Ligety, ki je na družbenih omrežjih objavil posnetek s treninga, ki ga je imel na Novi Zelandiji, ob katerem je pristavil zagonetno napoved. "Povedal bi vam, kaj počnem, ampak potem bi si lahko Hirscher premislil glede upokojitve," je presenetil Američan.

Za zdaj veliko objav s poletnih treningov Avstrijca ni bilo, zato bi lahko bilo pravzaprav nadaljevanje športne poti avstrijskega šampiona še največje presenečenje.

Nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo začela v skladu s tradicijo konec oktobra z veleslalomskima tekmama, žensko in moško, na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

stephanie brunner Smola Šport Avstrijko še tretjič izdalo koleno
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.