Šport > Zimski športi
5719 ogledov

Tina Maze: Na to sem zelo ponosna

tina maze Mediaspeed
Najboljša slovenska alpska smučarka v zgodovini Tina Maze se po rojstvu hčerke Anouk, s partnerjem Andreo Massijem sta se jo razveselila februarja lani, posveča pretežno družini.

"Sedaj sem kot vse mame na svetu, ki vedo, koliko je dela s tem, in tudi sama ga imam. Moji dnevi so pretežno posvečeni družini," je Tina Maze povedala v pogovoru z STA.

Šestintridesetletna Črnjanka je bila na letošnjem svetovnem prvenstvo v alpskem smučanju v Areju ponovno v vlogi sodelavke televizijske mreže Eurosport. "Smo v navezi, a letos ni SP ali olimpijskih iger, zato s tem sedaj nimam obveznosti."

Še vedno spremlja šport in alpsko smučanje, v katerem je v moškem delu sedaj zavela praznina. Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je v začetku septembra objavil konec športne poti, ki jo je končal osmimi zaporednimi naslovi skupnega zmagovalca svetovnega pokala.

"Konkurenca v moškem delu svetovnega pokala je bila vedno izjemna. Ostali se bodo morali sedaj v medsebojni konkurenci zelo potruditi za zmage. Ko je tekmoval Hirscher, je bilo drugim težko stopiti na najvišjo zmagovalno stopničko. Pa on ni zmagoval z lahkoto. Manjkalo bo to veliko ime športa, take 'mašine', kot je bil on, ni. Skoraj nerazumljivo je, kako lahko tako dolgo v nizu zmaguješ."

Marcel Hirscher Konec ere Šport Hirscher sprejel dokončno odločitev

A je svetovni šport že v preteklosti izgubil velika imena. "Tudi Lindsey Vonn, pa Maria Höfl-Riesch sta se upokojili, tudi sama ne tekmujem več. Bila so imena, ki so ustvarile določeno raven, določeno težavnost, ki je bila potrebna za osvajanje najvišjih dosežkov. In prihajajo nova imena, kot bodo tudi med fanti. Mikaela Shiffrin, Ilka Štuhec ... Te punce so bile že prej in so se sedaj prebile naprej."

Že štiri leta Mazejeve ni v resnem tekmovalnem vrvežu. "Tekmovanj sploh ne pogrešam, mogoče še kak zavoj, a le zase, za svojo dušo. To bo na vrsti, ko bo zapadel sneg."

Vrtoglavo visoke pete so zamenjale smučarske čevlje. Te je "sezula" po karieri, ki jo je uradno končala 7. januarja 2017 s predčasnim koncem prve vožnje na veleslalomu na Zlati lisici v Mariboru, a je zadnje prave tekmovalne tekme opravila v zgodnji spomladi leta 2015.

tina maze | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

Vedno je bila oblegana s strani navijačev ter medijev in tudi sedaj jo še vedno v vrsti čakajo za fotografiranje, avtograme, ko se pojavi v javnosti. A ugodi, četudi se po karieri izogiba soju medijskih žarometov iz večinoma osebnih razlogov, poredkoma tudi z javnostjo deli vtise prek družabnih omrežjih.

Ilka Štuhec Alpsko smučanje Šport Ilka Štuhec o trenutku, ko je po poškodbi prvič stopila na smuči

"A ob vsem delu z družino ostane čas tudi za druge stvari. Kot je sodelovanje z mojimi partnerji, ki sem jih imela še v času kariere. Kot je Slovenska turistična organizacija, s katero sodelujemo že..., prav pomisliti moram, koliko let je že ... A sem na to zelo ponosna. Biti ambasador svoje države je nekaj najlepšega," je povedala ob robu Barcolane, kjer je na največji jadralni regati na svetu s skupinskim startom podelila nagrade za sobotni del dogodka, Go to Barcolana from Slovenia.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.