Slovenija
30640 ogledov

Adria na cedilu pustila tudi Tino Maze

Maze vozovnica Brnik letališče Jožeta Pučnika reprezentanca odhod Nebojša Tejić/STA
Tako se je na zdaj že stalno prakso Adrie Airways odzvala Tina Maze.

Adria Airways tudi danes nadaljuje z odpovedmi in zamudami letov. Med številnimi, ki so jih zadnje dni prizadele poteze letalskega prevoznika je tudi Tina Maze, ki se je na samosvoj način odzvala na Twitterju.

Potniki letalskega prevoznika Adria Airways, ki je pred dnevi ostal brez dela flote, so se moral itud iv nedeljo sprijazniti z zamudami in celo odpovedmi letov. Dopoldne je Adria na poznejši čas prestavila skoraj vse napovedane lete, številne zamude je pričakovati tudi do večera, medtem ko sta popoldanska leta v Zürich in nazaj odpovedana.

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways Zamude Slovenija Tako Adria Airways odgovarja glede izplačil odškodnin potnikom

Letalo, ki bi moralo z brniškega letališča proti Bruslju vzleteti ob 6.55, je imelo 1,5-urno zamudo, let v Amsterdam so z 8. ure prestavili na 11. uro. Prav tako so zamaknili večino drugih dopoldanskih letov, med njimi iz Ljubljane v Frankfurt, Prištino, Tirano in München.

Adria Airways | Avtor: Profimedia Profimedia

Adriino letalo z Dunaja, ki bi moralo na letališču Jožeta Pučnika pristati ob 11.25, zdaj pričakujejo ob 15.05, za ob 11. uri napovedani odhod iz Pariza pa je slovenski letalski prevoznik preložil na 12.05. Letalo, ki bi moralo ob 13.15 iz Ljubljane poleteti proti Zürichu, je medtem ostalo na tleh, prav tako je Adria odpovedala let iz Züricha v Ljubljano, napovedan ob 15.05.

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways Slovenija Adria odpovedala let, ker so jih čakali izvršitelji in policija

Stalna praksa

Številne zamude se vrstijo že od četrtka, ko je Adria ostala brez dela flote, potem ko ji je družba, pri kateri najema letala, odpovedala najem dveh letal, agencija za civilno letalstvo pa prepovedala letenje z njima. V vodstvu družbe pravijo, da intenzivno iščejo rešitve, medtem ko se ministrstvo za infrastrukturo pripravlja na morebiten stečaj.

luka dončić Tvitosfera Šport Luka Dončić spet okrcal Lufthanso, ta sprva obtožila Adrio Airways

Da na ministrstvu iščejo rešitve, je danes ob robu volilnega kongresa SMC potrdil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. "Ne komentiram drugega kot to, da gre za zasebno podjetje, ter da bo morala vlada, če podjetje ne bo šlo v pravo smer, najti rešitve, ki so jih začeli pripravljati na ministrstvu za infrastrukturo," je odvrnil na prošnjo za komentar dogajanja v Adrii.

Letališče Brnik | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ob tem je spomnil, da smo kot država odgovorni, da zagotovimo komunikacijo Slovenije s svetom tudi po letalskih poteh. "In tu bo treba najti alternativne rešitve in pri njih tudi sodelovati," je dodal, hkrati pa predlagal, naj se najprej počaka na razplet dogodkov.

Adria Airways Slovenija Nov dan, nove zamude in odpovedi

Na razplet čaka tudi predsednik vlade Marjan Šarec. "Zdaj vsi čakamo, kaj se bo zgodilo," je dejal in ocenil, da je bila Adria Airways leta 2016 prodana "ne najboljšemu lastniku oz. slabemu lastniku". A država v tem primeru nima vzvodov. "Bilo je nekaj pričakovanj s strani lastnikov, da bo država spet vstopila z neko pomočjo, vendar vsi vemo, da bi bilo to metanje denarja stran in zdaj vsi čakamo, kaj bo," je še povedal.

Komentarjev 8
  • Dusan Kokalj 15:14 23.september 2019.

    No to je pa katastrofa.Boga Tina a ne?

  • alen04 10:05 23.september 2019.

    Še muhe so v trans padle zaradi nje. €€€ kopnijo, je potrebno hitro malo pred kamere in mikrofone. Paramecij od amebe je.

  • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 09:58 23.september 2019.

    [ Adria na cedilu pustila tudi Tino Maze ] Ja, in ! ...