Slovenija
615 ogledov

Nov dan, nove zamude in odpovedi

Adria Airways Profimedia
Adria Airways je morala tudi danes odpovedati in prestaviti več letov. Podobno dogajanje lahko pričakujemo tudi v prihodnjih dneh.

Potniki letalskega prevoznika Adria Airways, ki je pred dnevi ostal brez dela flote, se morajo tudi danes sprijazniti z zamudami in celo odpovedmi letov. Dopoldne je Adria na poznejši čas prestavila skoraj vse napovedane lete, številne zamude je pričakovati tudi do večera, medtem ko sta popoldanska leta v Zürich in nazaj odpovedana.

Letalo, ki bi moralo z brniškega letališča proti Bruslju vzleteti ob 6.55, je imelo 1,5-urno zamudo, let v Amsterdam so z 8. ure prestavili na 11. uro. Prav tako so zamaknili večino drugih dopoldanskih letov, med njimi iz Ljubljane v Frankfurt, Prištino, Tirano in München.

Adriino letalo z Dunaja, ki bi moralo na letališču Jožeta Pučnika pristati ob 11.25, zdaj pričakujejo ob 13.40, za ob 11. uri napovedani odhod iz Pariza pa je slovenski letalski prevoznik preložil na 12.05. Letalo, ki bi moralo ob 13.15 iz Ljubljane poleteti proti Zürichu, bo medtem ostalo na tleh, prav tako je Adria odpovedala let iz Züricha v Ljubljano, napovedan ob 15.05.

Do okvare je prišlo na letalu CRJ200. (Foto: Nino Verdnik) Slovenija Agencija Adrii prepovedala letenje z dvema letaloma

Zamude tudi v nedeljo

Pri Adrii Airways napovedujejo zamude tudi za veliko večino današnjih popoldanskih letov, kot tudi nekatere v nedeljo. Pojasnil za zamude družba na svojih spletih straneh ni objavila.

Številne zamude se vrstijo že od četrtka, ko je Adria ostala brez dela flote, potem ko ji je družba, pri kateri najema letala, odpovedala najem dveh letal, agencija za civilno letalstvo pa prepovedala letenje z njima. V vodstvu družbe pravijo, da intenzivno iščejo rešitve, medtem ko se ministrstvo za infrastrukturo pripravlja na morebiten stečaj.

Adria Airways Slovenija Tako resne so razmere v Adrii

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 19:34 21.september 2019.

    še ena zgodba o uspehu tega slovenistana, še tole žepno letališče ne deluje, kaj pri nas sploh še deluje? nobenih povezav z lokalnim promet, nekat avtobusna, železniška redna linija, tega ni, ko se z avionom pripelješ iz tujine, imaš občutek ...prikaži več da bo vse skupaj pristalo sredi njive ... slovenistan pač

  • Naklonsky 16:18 21.september 2019.

    Mogoče bi pa gospod dolgoletni svetovalec Kocjančič znal kaj dodati o poslovanju, večkratnih dokapitalizacijah in podobno? Samo škoda, da imajo tovariši tako kratek spomin kam so šla ta finančna sredstva.