Slovenija
1682 ogledov

Vodstvo Adrie pojasnjuje razloge za združevanja in odpovedi letov

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways adria airways Le še v spominu ...
Naštevajo prezasedenost zračnega prostora, vreme in interne razloge - vzdrževanje letal in pomanjkanje posadk.

Vodstvo Adrie Airways je danes predstavilo trenutno poslovanje družbe in načrte za prihodnost. Direktor družbe Holger Kowarsch je povedal, da z današnjo novinarsko konferenco spreminjajo medijsko strategijo, kar pomeni, da bodo v prihodnosti sproti obveščali javnost o dogajanju v družbi.

Priznal je, da se družba sooča z določenimi izzivi, med katerimi je tudi dejstvo, da je Slovenija premajhna za rast, zato se mora Adria povezati s strateškimi partnerji. "Odkar smo tukaj ponavljamo, da Adria potrebuje strateškega partnerja," je dejal Kowarch. "Tudi ta trenutek se pogovarjamo z morebitnimi partnerji. Ne morem povedati s kom, lahko pa obljubim, da bomo javnosti čimprej posredovali čimveč informacij."

Preklicali 2,4 odstotka letov

Po njegovih besedah je Adria v prvih šestih mesecih letošnjega leta preklicala 2,4 odstotka svojih letov. "To je preveč, ampak ne tako veliko, kot se zdi na prvi pogled," je povedal Kowarsch in poudaril, da odpovedi letov tudi pri večjih letalskih družbah niso neobičajne. "Ne moremo obljubiti, da v prihodnosti preklicev letov ne bo, tudi velike družbe imajo odpovedi, bomo pa naredili vse, da jih bomo minimalizirali. Obljubim, da bomo naredili vse, da bodo potniki zadovojni."

Tadej Notersberg, direktor sektorja operativa pri Adrii, je povedal da je Adria do konca maja letošnjega leta več kot 80 odstotkov letov zaključila v skladu z načrti, kar pomeni maksimalno zamudo 15 minut. "Od druge polovice maja in v juniju se soočamo z določenimi izzivi, ki so povečali neprijetne situacije za naše potnike," je povedal Notersberg in naštel tri razloge, ki so temu botrovali.

Prezasedenost zračnega prostora in vreme

Kot prvo je poudaril zasedenost zračnega prometa v Evropi, na kar po njegovih besedah opozarjajo vse letalske družbe. "Drugi razlog so vremenske situacije, značilne za to obdobje v letu in tretji interna situacija," je dejal in med slednjimi naštel vzdrževalna dela, ki so se nepričakovano zavlekla. "Smo tik pred rešitvijo, saj imamo v vzdrževanju le še eno letalo. Soočamo se s pomanjkanjem posadk, kar v zadnjem letu uspešno rešujemo."

Adria Airways | Avtor: Borut Cvetko / mediaspeed.net Borut Cvetko / mediaspeed.net

Poudaril je, da so ponosni, da jim je uspelo ohraniti visoko stopnjo varnosti. "Obljubim za naprej, da bo Adria vztrajala pri visokih varnostnih standardih, da zagotovimo čimbolj zanesljivo in čimboljšo storitev za naše goste," je še poudaril Notersberg.

Nove zaposlitve

Pri Adrii so še napovedali, da bodo storitev za potnike izboljšali tako, da so v klincem centru zaposlili šest dodatnih ljudi, kar bo povečalo dostopnost do informacij.

Nekdanji nacionalni letalski prevoznik, ki je od leta 2016 v rokah družbe AA International Aviation Holding oz. nemškega sklada 4K Investments, se že nekaj časa sooča s kritikami zaradi nenadnih odpovedi in združevanj letov, do konca junija je odpovedal več letov.

V družbi so doslej v zvezi s tem le skopo pojasnili, da so se tako odločili iz tehničnih in operativnih razlogov, predvidevajo pa, da bodo svoje letalske operacije stabilizirali z začetkom naslednjega meseca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 09:12 28.junij 2019.

    Pred sezono hočejo izsiliti davkoplačevalski denar lopovi.Če ne gre naj zaprejo.

  • jezero 06:12 28.junij 2019.

    Tudi Adrio so prodali. Nič ni več slovenskega. Celo Radenska je šla- kdo ve, v katere žepe!

  • joze03 18:17 27.junij 2019.

    Mislim da je nemška družba živi malo v oblakih,da bojo vsem delavcem dali minimalca.